Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Újraindult Pápa és Csorna között a vasúti személyforgalom - fotókkal, videókkal

Három év után újra megindult Pápa és Csorna között a vasúti személyforgalom.

Vasárnap 13 órakor a pápai vasútállomáson dr. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Gyopáros Alpár csornai országgyűlési képviselő és dr. Kovács Zoltán, Pápa polgármestere tartott beszédet.Dr. Fónagy János elmondta: amit megígértek, megtartották: újraindult a 14-es vonalon a közlekedés.

Köszöntés a szanyi állomásépületnél. Fotók: nmgr


Szanyban több száz fős tömeg várta az első vonatot, amelynek három kocsija itt telt meg igazán utasokkal. 

Egy kis ünnepséggel készültek a vonat fogadására Rábacsanak-Egyed megállóhelynél és Rábapordányban is. Dr. Fónagy János minden állomáson megerősítette, hogy a jelenlegi menetrend (napi három vonatpár) csak ideiglenes, ősztől az iskolások és a munkába járók igényeit is kielégítő járatokat fognak bevezetni a 14-es vonalon.

- Megtettük, amit tudtunk, de a vasúthoz a legfontosabb dolog Önökön múlik: legyenek utasok a vonatokon. Kérem Önöket, használják a vasutat - mondta az államtitkár Rábacsanak-Egyed megállóhelyen.Az ünnepségek és köszöntések miatt a vonat negyvenhárom perces késéssel érkezett meg a csornai vasútállomásra, ahonnan pár perccel később vissza is indult Pápára.

Csornára érkezett a pápai vonat.


Zircen is ünnepeltek

Délelőtt 11 órakor ünnepséget tartottak a zirci vasútállomáson is, ahol a decemberben bezárt Zirc-Veszprém szakasz újbóli megnyitását ünnepelték. Az eseményen Navracsics Tibor, közigazgatási és igazságügyi miniszter mondott beszédet. Az ünnepség résztvevői a Győr felől érkező vonatot fogadták, a mozdonyra pedig virágokkal díszített koszorút helyeztek el.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. dpista 2010. július 11. 21:23
  „gondolat1234! Nem várjál. Autózzál csak.”
 • 43. gondolat1234 2010. július 08. 23:54
  „A munkásokról meg: A cégek általában saját busszal utaztatják a munkásokat a gyárba, jobb helyeken meg benzintámogatást is adnak. Ha pedig saját pénzből kell, akkor 8x %-ot fizet a bérlet-jegy árából a cég, vonatra és buszra egyaránt.”
 • 42. gondolat1234 2010. július 08. 23:49
  „dpista: Köszönöm a jókívánságokat, neked is hasonlókat kívánok a "kényelmes, komfortos" vonatozáshoz. Nem is fogok ilyen körülmények között vonatra ülni. Ha már kell, inkább buszra.
  Érveket várnék azmellett, hogy miért is olyan jó vonaton utazni az autóhoz képest, ahelyett, hogy de szép nosztalgiázni. Ez nem érv.”
 • 41. dpista 2010. július 07. 21:02
  „gondolat1234! Köszönjük! Menjél csak autóval. Nem kár érted.”
 • 40. gondolat1234 2010. július 07. 15:51
  „Szerintem akik legtöbben itt osztjátok az észt, kb soha nem ültetek vonaton: Kényelmes, meg gyors... hol éltek ti ? Épp egy hete volt szerencsém vonatra ülni: a vonat 25 percet késett, a gyorsvonatnak csúfolt járat az autóhoz képest egyébként is 20 perccel hosszabb utat fut, igy összesen 45 perccel volt hosszabb az utam, mint autóval. A kényelemről meg annyit, hogy az ülés szétszabdalva, megrepedezve a bőr. Az ablakot meg nem lehet rendesen felhúzni. Menetközben kattogás, nyikorgás folyamatosan. Ja áés olyan hogy légkondi ? :))) És mindezt persze méregdrágán. Beültök ketten a kocsiba és már jobban jöttök ki.
  Bárki bármit mond: Az a sokaság is aki ott ünnepelt, csak kirakat, ezen emberek 70 %-a ha egy évben felül a vonatra az már sok, kb 20 %-uk meg lehet sose nem is ült fel, csak most ott parádézik...”
 • 39. dpista 2010. július 07. 10:01
  „Tegnap délután már utasszámlálók is voltak.”
 • 38. tamas5 2010. július 05. 22:28
  „Janika:
  Igen, tény és való, hogy kap érte valamit. De ha egy másik párt lenne most hatalmon, ő is ugyanúgy megkapná a maga "csekély" fizetését, úgyhogy ezen szerintem kár vitatkozni.”
 • 37. gombócartúr 2010. július 05. 20:38
  „Vonatellenzők!

  Azért nem láttatok utast, mert a 2007-es bezárást megelőző években "véletlenül" úgy alakult át a menetrend, hogy az senkinek se legyen jó. Ezért szoktak le róla az emberek, itt a környékünkön is. Ha majd normalizálódik a menetrend, (és fejlesztik a kiszolgálóegységeket) lesz rajta utas, ne aggódjatok! Így volt ez mindenhol Nyugat-Európában.

  Janika!

  Nagy ívben teszek rá, mennyit kap érte, amíg megdolgozik a pénzéért. 20 éven keresztül vették fel a magas lét a nagyjaink, de nekünk nem lett jobb. Most valami elindult végre...”
 • 36. Nooormális? 2010. július 05. 19:13
  „Nem ártana, ha egyesek gondolkodnának mielőtt leírnak valamit.
  Az állam nem egy szatócsbolt. Megéri?- Nem éri meg?
  Az állam feladata ésszerű gazdálkodás mellett szolgáltatni is.
  A vidéki emberek sem másodrangú állampolgárok.
  Kapott már valaki az APEH-tól levelet, hogy fizessen kevesebb adót, mert a településen ahol él nem jár vonat, bezárt a posta vagy éppen megszűnt az iskola?
  Nekem például nem éri meg adózni azért, hogy metró épüljön Budapesten, mégis adózok és mégis épül. (Egyébként helyesen.)
  Úgy gondolom, amíg a bérlapomon azt olvasom, hogy összes levonás 100-110 ezer forint, addig elvárhatom, hogy normálisan kezeljenek ha beteg vagyok, a gyerekeim normális oktatásban részesüljenek, vagy éppen ne törjön ki a nyakam, ha egy mellékúton autózom, és egyetlen fajankó se gondolkozzon azon, hogy megéri-e kórházat, iskolát fenntartani, vagy biztosítani a vidékiek közlekedését.”
 • 35. dpista 2010. július 05. 16:54
  „Azt nem értem, hogy a vonal miért nem kaphatna még egy esélyt ha jobb menetrend lesz várhatóan a közeljövőben? Tök mindegy mikor indult a vonat előző menetrendben, azt el kell felejteni mert rossz volt az egész. Ha szándékosan nem tettek azért, hogy jobb menetrend legyen akkor miért is vártátok volna el itt pufogók, hogy utas is legyen a Bz-n?”
 • 34. dpista 2010. július 05. 16:45
  „miracle! Ha kevesebb busz lesz akkor majd te elszállítod Mankapunkával a népet?”
 • 33. miracle 2010. július 05. 13:45
  „gombócartúr
  Hát még ha értelme is lenne.”
 • 32. janika 2010. július 05. 13:28
  „No " jajrácsorna" mennyi pénzt kaszál havonta az Gyopáros egy seggel? Mennyibe is kerül egy-egy ígéret betartása e politikai helyzetbe?”
 • 31. Mankapunka 2010. július 05. 13:27
  „Nehogy azt gondoljátok,hogy a Volánnak is minden járata nyereséges.”
 • 30. gombócartúr 2010. július 05. 13:08
  „Vannak olyan szolgáltatások, amiket az államnak akkor is támogatnia kell, ha veszteséges! Örüljünk, hogy ezt a Fidesz is belátta! Hajrá, hajrá!”
 • 29. omm 2010. július 05. 12:51
  „28. Én azzal is elégedett leszek, ha ősszel még járni fog egyáltalán...”
 • 28. Mankapunka 2010. július 05. 12:27
  „Én inkább mágneses vasútat csináltam volna ide. Annak örvendhetnénk.”
 • 27. valér 2010. július 05. 12:25
  „doremi01 én per pill nem Pápára mennék vonattal hanem Sopronba, Eddig busszal és vonattal jártam,de Csornán a Buszvégről kigyalogolni és egy órát várni a Sopron felé induló vonatra elég macerás voltMivel úgy nem tudtam csornára bejutni hogy ne kelljen ennyit várni a vonatra,föleg nyáronÍgy könnyebb lesz legalábbis számomra.Amúgy a gyerekeim jobban szeretnek vonatozni mint buszozni.”
 • 26. doremi01 2010. július 05. 11:48
  „Én elhiszem, hogy olcsóbb és jobb vonattal közlekedni mint busszal. DE, elég sokat járok és jártam is kocsival és elég sokszor várakoztam a sorompónál amíg ezek a piros,onatnak csúfolt valamik elrobogtak. Max. 3-4 utas volt rajtuk. Akkor hol voltak a most örvendők? Akinek pedig könnyebb négy gyerekkel vonatozni attól kérdezem és ha leszáll Pápán a vonatról mit csinál? Felszáll a helyijáratra , hogy bejusson a belvárosba. Nem tudom mennyi a buszjegy, talán 150 ft. Olcsóbb? Ha busszal menne mindjárt a központba jutna.”
 • 25. Mankapunka 2010. július 05. 11:40
  „Tapsvihar,TapsviharTapsviharTapsviharTapsviharTapsviharTapsviharTapsviharTapsviharTapsviharTapsvihar TapsviharTapsviharTapsviharTapsviharTapsviharTapsviharTapsviharTapsviharTapsviharTapsviharTapsvihar

  Love sensation!!!!”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmillióból új temetői főépületet emelnek

Közel százmillió forintból új épületet emelnek a kapuvári nagytemető főbejáratához. Tovább olvasom