Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 23°C Még több cikk.

Újraindul a bacon- és sonkagyártás

A Kapuvári Hús Rt. tulajdonosa kijelentette: tavasztól újraindulhat a híres bacon- és sonkagyártás.
A Kapuvári Hús Rt. tulajdonosa szerint, bár veszteséges a helyi üzem, bizakodva tekint a jövőbe. Román Gyula kijelentette: tavasztól újraindulhat a híres bacon- és sonkagyártás Kapuváron. Ehhez közel háromszázmilliós beruházást terveznek.

A hagyományos év végi munkásgyűlésen ismertették a Kapuvári Hús Rt. vezetői és tulajdonosai az idei eredményeket és a jövő évi terveket. Itt Pászli Tibor, az üzem szakszervezeti vezetője kijelentette: a cégnél annyi a munka, hogy nem mindenki tudott eljönni a munkásgyűlésre.

12 milliárdos árbevétel

Román Gyula, a cég tulajdonosa kiemelte: bár a kapuvári üzem még veszteséget termel, a cégcsoport támogatja a helyi törekvéseket. Idén tizenkétmilliárdos árbevételt produkáltak a kapuváriak, mindezt háromszáznegyven fős létszámmal. A tulajdonos szerint a következő hetekben húsz dolgozót visszavesznek az üzembe. Januártól a tavaly kiszervezett karbantartó részleg munkásaira ismét igényt tartanak.
Román Gyula hangsúlyozta: idei bérköltségük mintegy hétszázhúszmillió forint volt, ez a dolgozói létszámra vetítve átlag százhúszezer forintos átlagkeresetet jelent. Közel kétszázhatvanezer sertést vágtak, ugyanennyit terveznek a következő évre is. Elképzeléseik szerint mintegy ezerötszáz tonna készterméket értékesítenének 2006-ban.

Márciustól helyben

A késztermékgyártás egyik legfontosabb eleme lehet: újraindítanák a bacon- és sonkaüzemet. A beruházás tavasszal kezdődik. Az elmúlt évtizedek méltán híres kapuvári termékeit már bérgyártásban készítik Szolnokon. Ha az elképzelések megvalósulnak, márciustól helyben gyártják a szeletelt bacont és a kapuvári sonkát.
Első lépésben felújítanak néhány üzemrészt, daraboló- és vákuumcsomagoló gépeket állítanak be. Ennek költsége mintegy száznegyvenmillió forint. Amennyiben sikeres lesz a bacon és a sonka piaci bevezetése, úgy az ezeket gyártó gépsorokra még háromszázmillió forintot szánnak a Kapuvári Hús Rt.-nél.

Heti 3000 sertés

Román Gyula szerint a hazai húsipar egyik rákfenéje a kevés és drágán beszerezhető hazai sertés. Úgy véli: a feldolgozók eleve versenyhátrányba kerülnek azzal, hogy a távolról behozott importsertést kell vágniuk. A kapuvári gyár tulajdonosa elmondta: terveik között szerepel heti háromezer disznó saját termeltetése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornán megállt a forgalom

Nemrég megint jókora felfordulást okozott, hogy ismételten és sokadszorra leállt a forgalom Csornán.… Tovább olvasom