Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Újra megrendezik a perecfesztivált

Idén egynapos lesz Páliban a térségi rendezvényként számon tartott Rábaközi Perecfesztivál. A részletes programot ezekben a napokban készítik a szervezők.
Tavaly rendeztek először hagyományteremtő szándékkal perecfesztivált a Rábaközben. A rendezvénynek Páli adott otthont. De hogy lesz-e perecfesztivál idén is, arról Hutflesz Mihályt, a szervező Régiófókusz Kht. ügyvezetőjét kérdeztük.

– Természetesen ebben az évben is tartunk perecfesztivált, méghozzá június 16-án, Páliban a sportpályán, a 86-os főút mellett – mondta Hutflesz Mihály, hozzátéve, hogy a rendezvény részletes programjának kidolgozása még tart. A tervek szerint a megnyitó délelőtt tizenegy órakor lesz. Folyamatosan tartanak vetélkedőket gyermekeknek, felnőtteknek, lehetőséget biztosítanak hintózásra, lesz kutyabemutató és borkóstoló.

Várja majd az érdeklődőket a Nyugat-Pannon Vásározó Céh kézműves-kirakodóvására is. A kézműves-bemutatók – perecsütés, kosárfonás, fazekasmunkák – ugyancsak érdekes látnivalót kínálnak. Délután turisztikai fórumot szerveznek, külön fórumkeretet kapnak az öko- és biotermesztők.

A kulturális program szereplői várhatóan népdalkörök, néptánccsoportok és népzenét játszó zenekarok lesznek.

A fesztivál a tavalyitól eltérően egy napig tart. A szükséges anyagiakat megyei pályázatokkal, helyi vállalkozók és egy pénzintézet, az önkormányzat, valamint a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás támogatásával biztosítják.

Az ismert csornai pereckészítőt, Rédecsi Imrénét leánya, Csepregi Istvánné képviselte tavaly az első perecfesztiválon. S amint érdeklődésünkre elmondták, idén is ott lesznek a rendezvényen, hisz jó szívvel, érdeklődéssel fogadták őket Páliban. Állításuk szerint a tavalyi fesztivál óta nem változott lényegesen a kereslet a termék iránt, ám akik ismerik, továbbra is szívesen vásárolják.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyszáznyolcvanmillió forint pályázatokból

A kapuvári kistérség két jelentősebb települése összességében közel négyszáznyolcvanmillió forintot kapott tavaly különböző pályázatokon. Míg Kapuváron a kerékpároscentrum és az „ önhiki” hozott a legtöbbet, addig Beleden az infrastruktúrát fejlesztették a támogatásokból. Tovább olvasom