Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Újra és újra javítani kell a 86-os főút hároméves aszfaltját

Ismét munkagépek dolgoznak a három éve felújított, átépített 86-os főúton. A kétmilliárd forintos beruházás tehát nem lett tökéletes: megint felmarták az aszfaltot Bősárkányban és Jánossomorján is. Ezúttal már sokadszor.

2012 júliusában, a határidőket túllépve adták át a 86-os főút átépített, Csorna és Mosonmagyaróvár közti szakaszát. 33 kilométeren erősítették meg a burkolatot, építettek forgalomcsillapító szigeteket, újítottak fel hidakat. A beruházás közel kétmilliárd forintba került. Ám a munkagépek azóta is rendszeresen megjelennek az érintett szakaszon.

Az ünnepélyes átadáson szó volt róla, hogy garanciális bejáráson gyűjtik majd össze az esetleges hibákat és kérik a javításokat a kivitelezőtől. Már a kivitelezés sem ment zökkenőmentesen, hiszen még javában zajlott a munka, amikor Mosonmagyaróvár és Jánossomorja között repedések jelentkeztek a már elkészült burkolaton. Alig egy év elmúltával aztán a garanciális munkára is szükség lett. 2013 májusában kivitelezői hiba miatt az újrónafői és a császárréti leágazások között javították a burkolatot.

Bősárkányban is felmarták a hároméves aszfaltburkolatot, emiatt félpályán halad a forgalom. Kedden Jánossomorján aszfaltoztak éppen a szakemberek.
Bősárkányban is felmarták a hároméves aszfaltburkolatot, emiatt félpályán halad a forgalom. Kedden Jánossomorján aszfaltoztak éppen a szakemberek.

Csaknem egy kilométeres szakaszon marták fel az aszfaltot. Még ugyanebben a hónapban a bősárkányiak is jelezték, hogy megsüllyedt és megrepedt a főút burkolata egy jókora szakaszon a faluban.

Szalay Imre polgármester egyébként már az átadáskor felhívta a figyelmet, hogy vannak hibák a falujában is. Például a vízelvezető árkok szintezése sem volt megfelelő. Ráadásul Bősárkány északi végén, a régi és az új burkolat találkozásánál „bukkanó" maradt.

A hibákat azóta javították, ám most ismét munkagépek dolgoznak a 86-os főúton. Felvágták és folyékony bitumennel töltötték fel a nyílásokat, a padkán helyenként murváznak szakaszokat.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) érdeklődésünkre közölte: a főút 3 éves garanciális javításait végzi a vállalkozó, június 21-ig. Jellemzően padkajavításokat, a burkolaton a repedések kiöntését, a lekopott festéseket újítja fel a Teerag-Asdag Építőipari és Kereskedelmi Kft.

Ami látszik: Bősárkányban két szakaszon és Jánossomorján is száz métereken felmarták az aszfaltot.

A forgalom korlátozásokkal halad. Alig hároméves burkolatról van szó, amit éppen a megnövekedett kamionforgalom miatt akartak megerősíteni 11,5 tonnásra. Lapunk keddi híre szerint most éppen e nehézjárműveket akarják innen kitiltani, s az autópályára terelni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint százmillió forintos a pályázat

127 millió forintba kerülne a csornai központi konyha teljes körű felújítása. Tovább olvasom