Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Újra cserkeltek az öregvadászok

Bogyoszló - Nosztalgiavadászatra hívta idős tagjait a bogyoszlói vadásztársaság. A magyarkeresztúri Bogdán Zoltán a Kisalföldnek beszélt élményeiről.
Múltidéző vadászatra várta a bogyoszlói vadásztársaság sopronnémeti brigádja idős vadászait. A meghívottak között volt a 86 esztendős magyarkeresztúri Bogdán Zoltán is. Ő minden évben részt vesz a „nosztalgiavadászaton".

– Ilyenkor nagyokat sétálunk a határban, meghallgatjuk, milyen eredményeket értek el utódaink – mondta a Kisalföldnek. – Egy kicsit újra fiatalnak érezzük magunkat és eszünkbe jutnak a régi emlékek is.

Zoli bácsi 1960-ban állt vadásznak. Mint mondta, a természet hívta akkoriban. 1996-ban akasztotta szögre a puskát és a vadásztarisznyát. Ám évente egyszer néhány társával együtt újra „cserkelni indulnak". A kiadós határszemle után fehér asztalnál várják őket fiatalabb társaik.

Fülöp Zsolt vadászmester köszöntött bennünket most is. Vacsorára malacsültet kaptunk, amit szintén Zsolt ajánlott fel.

Nagy örömet szerzett nekünk, öregeknek, hogy nem felejtettek el bennünket és rendszeresen visszahívnak egykori társaságunkba.

Amolyan tiszteletbeli tagok vagyunk náluk. Sok régi élményt idézünk fel ilyenkor, és próbáljuk „okítani" is a fiatalokat. Arról beszélgetünk, miből állt a mi időnkben a vadászat, milyen szépségeket rejtegetett és emlékeket adott. Ha hívnak és ha megérem, jövőre is velük leszek – jegyezte meg a 86 éves Zoli bácsi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb megrendelés, de állandó létszám a Metna Kft-nél

Veszkény - A Metna Kft. megrendeléseinek 20–30 százalékát vesztette el a válság miatt. Ennek… Tovább olvasom