Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Újoncok tették le az esküt Kapuváron

A kapuvári Flórián-napon három újonc tűzoltó tett esküt és számos jutalmat is átadtak.

Flórián-napi állománygyűlést tartottak kedden a kapuvári tűzoltólaktanyában. A nevezetes napon, melyet régen a Rábaközben ˝tűzoltóbúcsúnak˝ is neveztek, több helyi tűzoltó kapott jutalmat. Így a megyei közgyűlés Németh Szabolcs őrnagyot tüntette ki, de elismerésben részesült Varga István őrnagy is. Jutalmat kapott Papp Tamás, Pintér József és Németh Szabolcs. Molnár Sándor őrnagy, tűzoltóparancsnok előléptette Baranyai Gábort, Dannavics Zoltánt, Horváth Szilárdot, Pánátz Tamást, Preklet Balázst és Hoffer Ákost.

Esküt tettek: Gaszner Balázs, Tarr Gergő, Kiss László.
Esküt tettek: Gaszner Balázs, Tarr Gergő, Kiss László.

A Flórián-napon Hámori György polgármester elmondta: négy közös pályázatot adott be az önkormányzat és a tűzoltóság. Ezeknek csak az önrésze ötvenmillió forint – tájékoztatott.

Olvasóink írták

 • 9. éaa 2010. május 08. 19:01
  „kövérellenőr ! Egyetértek veled! Csak az menjen tűzoltónak, aki ilyet szeret.
  tber! pl. az egészségügy bizonyos területén dolgozók miért nem kapnak kedvezményes nyugdíjat? A mentőorvos, vagy intenzívosztályon dolgozó nővér legalább olyan mentális és fizikai igénybevételnek van kitéve mint a tűzoltó.
  Az eskü, igen. Emlékszem a 2006-os műegyetemi tűzre. Maximális tisztelet! Csak a nyujdíj, talán kicsit korai..., vagy mehessen más is...
  Nem akartam bántani a tűzoltókat, főleg nem Flórián-nap környékén. Tisztelet mindenkinek aki becsülettel végzi munkáját!”
 • 8. ogre 2010. május 08. 18:57
  „Éaa & és kövér ell.
  Nem szállunk el magunktól; csak hozzál ki a az égő házból egy forró gázpalackot a válladon, vagy kaparjál össze egy embert a flaszterről, utána mosolyogjál. Gondolkodni is kéne egy picit mielőtt hozzászólsz! Nem tőlünk kéne sajnálni a korkedvezményt!”
 • 7. tber 2010. május 08. 15:18
  „Egyébként a "kövérellenőr"-nek is szól! Az hogy mit tartasz korainak az szerencsére nem számít. Egyébként van éppen elegendő léhütő és ingyenélő akik ezer éve rokkantnyugdíjasok holott erre csak egy boríték az indokuk (vagy sokszor saját maguk tehetnek arról, hogy ada jutottak ahová).”
 • 6. tber 2010. május 08. 15:14
  „éaa!
  Állj be te is és meg fogod tudni mi az előnye és mi a hátrány a tűzoltó munkának (és persze mi a bére). Senki nem mondta, hogy más nem dolgozik, de elég sok a buktató, a mentális és fizikai igénybevétel. Ennek ellensúlyozása a korkedvezmény. Először kicsit informálódj mielött véleményed elmondod, főleg azokról akik az alábbiakra tesznek esküt: " Szolgálati kötelezettségeimet ha kell az életem árán is teljesítem". Ha esetlegesen lesz rá módod, hogy ezt te is megtehesd akkor érteni fogod amit ma még csak nem is sejthetsz.”
 • 5. kövérellenőr 2010. május 08. 14:58
  „T.éaa!
  Teljesen egyetértek, kicsit korainak tarton én is a nyugállományba helyezést a tüzoltók,-és a rendőröknél.
  Más megerőltető munka is van, nem csak az övék. Ezzel nem akarom kicsinyíteni a felelősségüket.
  de azért ne szálljanak el maguktól!”
 • 4. éaa 2010. május 08. 10:36
  „Amikor a fiúk az én nagyszobám közepén tapossák a hamut az engem már valószínű nem fog fölizgatni! Megigérem, nem tapadok a bakancsukra.
  Azért van 1-2 hivatás, munkahely, ami legalább annyira igénybe veszi az embert mint a tűzoltás, ők miért nem mehetnek nyugdíjba 25 év után? Mert azt nem állíthatod, hogy 25 évig hamuban járnak és minden nap életveszélyben vannak.”
 • 3. alamay 2010. május 07. 08:58
  „Tisztelt " éaa "

  Azt javaslom jelentkezz TŰZOLTÓNAK ( na persze ha elég <moderálva> vagy hozzá), tölts ott el 25 évet, szolgáld és segíts mindenkinek ki kéri, feltétel nélkül, és te is elmehetsz nyugdíjba.
  "Latették az esküt, majd nyugdíjba mentek" .Nem ez a válasz ha savanyú a szőlő.
  Az éremnek két oldala van, és ha nem látod a másik oldalt, inkább maradj csendben.

  U.i. Adja a jó Isten hogy soha se keljen ezeknek a fiuknak térdig érő hamut tiporni, a nagyszobád közepén.”
 • 2. éaa 2010. május 05. 18:19
  „Latették az esküt, majd nyugdíjba mentek.”
 • 1. kormos30 2010. május 05. 16:47
  „Pánácz Tamás! Szerkesztő úr!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szennyvízberuházás indul Rábatamásiban

Szennyvízberuházás kezdődik az idén a Győr-Moson-Sopron megyei Rábatamásiban. Tovább olvasom