Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Ujhelyi Imre-díjat kapott az igazgató

Vitnyéd–Csermajor - Lacza János, a csermajori középiskola igazgatója kiemelkedő élelmiszer-ipari, valamint több mint harmincéves oktató-nevelői munkáját ismerték el a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban napokban átvett Ujhelyi Imre-díjjal.
Lacza János 1951-ben született a Baranya megyei Godisán, a pécsi tanárképző főiskolán szerzett biológia–földrajz szakos tanári diplomát. 1973-tól a csermajori iskola tanára, 1988 óta igazgatója. Mosonmagyaróváron tejipari szakmérnöki diplomát szerzett. Több szakmai cikke, tanulmánya jelent meg. Szellemi atyja, életre hívója volt a magyar Sajtlovagrendnek.

– Nagy megtiszteltetés számomra ez a díj – kezdte Lacza János. – Egyrészt azt jelenti, lezárult egy pálya, másrészt úgy érzem, olyan erős kapocs van a tantestület és köztem, hogy a munkatársak is alkalmasnak tartottak arra, hogy felterjesszenek erre a kitüntetésre. Ezt olyan nagy titokban tartották, hogy csak az utolsó pillanatban tudtam meg. Rendkívül boldog voltam és nagyon meghatódtam.

Lacza János
Lacza János

Az igazgató elmondta, hogy amikor a pártpolitika eluralja az élet szinte minden területét, s „hovatartozás" alapján kapják a kitüntetéseket, számára óriási elismerés volt ez a szakmai díj. Nagy öröm neki, hogy akiről a díjat elnevezték, az általa vezetett intézmény névadója. Büszkeséggel töltötte el, hogy egykori tanítványaitól is nagyon sok gratulációt kapott, sőt, az első ballagó osztálya egy közös vacsorával lepte meg.

Lacza János elmondta: idén lejár igazgatói megbízása, már nem pályázik újra. Nevelőként szeretné továbbra is szolgálni az általa több mint húsz éve vezetett intézményt.

Olvasóink írták

  • 3. Vítor 2009. április 18. 21:19
    „Gratulálok az igazgató úrnak!Büszke lehet rá az iskola!Egy volt csermajori diák...”
  • 2. juharfa01 2009. április 17. 20:28
    „Én is szeretnék gratulálni!Ilyen kedves emberrel mint Ő,sosem találkoztam!Az ottani tamnárok elött is le a kalappal!Szintén volt diák!:)”
  • 1. dolce 2009. április 17. 09:23
    „Gratulálok Lacza Jánosnak az elismeréshez!!!Egy volt diák.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiderül, hány teherautó hajt át Csornán

Győr-Moson-Sopron - Forgalomszámlálást rendelt meg a megyei területfejlesztési tanács, hogy pontosan… Tovább olvasom