Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Újdonság lesz a gyermeksarok

Új, nagyobb helyre költözik a farádi könyvtár, itt gyermeksarkot is kialakítanak. Az intézmény felújított épülete a helyi hagyományőrzőknek, lovasoknak és nyugdíjasoknak is bázisul szolgálhat.

Új, többek között színes gyermekbútorok várják a farádi könyvtár látogatóit az egykori általános iskola nemrég felújított épületében. Szalai Zoltán polgármester büszkén mutatta lapunknak a község legfrissebb „szerzeményét".

– A régi iskola 85-ös főút mentén elhelyezkedő épülete napjainkra kívül-belül megújult és újabb funkciókat is kapott – mondta a község vezetője. Munkatársai a napokban már a könyveket válogatták, a helyi könyvtár is méltóbb helyre kerül a faluban, a felújított épületben már gyermeksarokkal is várják az olvasni vágyókat.

– A gyermeksarkon kívül egy számítógépes terem is készül, ahol négy új és több más számítógépet is felállítunk azoknak a farádiaknak, akik otthon nem tudják elérni például a világhálót – mondta Szalai Zoltán. – Nem panaszkodhatunk a látogatottságra, a megyei könyvtár nemcsak a bútorokra kiírt pályázattal, hanem a könyvek frissítésével is segít bennünket – jegyezte meg a polgármester.

Szalai Zoltán kiemelte, a felújított épületbe nem csupán a könyvtár és a számítógépes terem költözik: közösségi terét a farádi hagyományőrzők, a nyugdíjasok és többek közt a lovasok is használhatják, melyhez konyhát, vizesblokkokat is kialakítottak. A lovasok programjaihoz az egykori iskola udvara is kapcsolódhat. – A térkövezett udvart hatmilliós pályázati támogatásból „rendeztük be", ide fapavilonok és szabadtéri kemence is kerül, a területet pedig összenyitjuk a szomszédos lovaspályával – mondta Szalai Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábaszentandrási lakásán árulta a drogot a 25 éves fiatal - fotók

A nyomozók akkor kopogtattak, amikor négyen éppen drogoztak. Egy társuk a faluban speeddel a… Tovább olvasom