Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Újdonság lesz idén az ifjúsági bérletes sorozat Kapuváron

A most kezdődött színházi évadra közel négymillió forintot költ a kapuvári Rábaközi Művelődési Központ. Az intézményvezető szerint a tavalyihoz hasonló mértékben adtak el bérleteket.

Telt házas táncos bemutatóval kezdte meg az idei színházi évadot a kapuvári Rábaközi Művelődési Központ. A Magyar Állami Népi Együttes műsorát még négy előadás követi: novemberben lesz a következő.

– A tavalyi zenés darab, vígjáték párosítást idén táncos darabbal bővítettük, nagy sikerrel – mondta Henye Zsuzsa intézményvezető. Repertoárjukról szólva hozzátette, vannak állandó – az idei évadban az ötből három – visszatérő társulataik.

– Az öt előadás közel négymillió forintjába kerül a művelődési központnak, ugyanakkor tavaly még félmillióval olcsóbban ˝megúsztuk˝ a műsorokat – jelentette ki Henye Zsuzsa. A négymilliós beszerzésekkel szemben – akárcsak tavaly – háromszáznegyven bérletesük van, melyhez egy-egy darabra százhúsz jegyet tudnak eladni. – A zenés darabok és a vígjátékok egyelőre hozzák a közönséget, de évről évre többet kell takarékoskodnunk azért, hogy a színházi előadások dráguló forrásait előteremtsük – tette hozzá az intézményvezető. Bevételeiket egyéb módon is igyekeznek növelni (ez a városháza elvárása is), a termek és a színházterem bérbeadásával és többek közt pályázati forrásokkal, utóbbira a legjobb példa volt az Experi-Dance előadása.

Rábaközi Művelődési Központ – A szakkörök ingyenesen használják a helyiségeket.
Rábaközi Művelődési Központ – A szakkörök ingyenesen használják a helyiségeket.

A művészeti csoportok térítésmentesen használhatják a kisebb termeket, ám a színházteremre – bevételes előadás esetén – már bérleti díjat kér mindenkitől a művelődési központ.

A Rábaközi Művelődési Központ egyre újabb előadásokkal igyekszik csábítani a nézőket az intézménybe. Elindították gyermekszínház-sorozatukat tavaly hat, az idei évadban tíz előadással. Egyik legújabb ˝szerzeményük˝ az idén indított ifjúsági bérletes sorozat – felső tagozatosoknak.

– Újdonságnak számít november hatodikai előadásunk is, a testvérváros Nagymegyer (Velky Meder) ˝Poloska˝ Színháza ingyenes darabbal készül, a ˝Portugál˝ című kétrészes előadásra csak helyigényt kell jelezni nálunk – mondta Henye Zsuzsa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó volna megállítani az elvándorlást Rábatamásiról

Vidékfejlesztési gyakorlattal és tele tervekkel látott munkához Rábatamási új polgármestere. Molnár… Tovább olvasom