Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 22°C | 32°C Még több cikk.

Újabb termálprogram alakul

Papp József parlamenti „nem” szavazata adta a napirend előtti hozzászólások fő témáját a csornai képviselők csütörtöki ülésén. Ugyanakkor azt is bejelentették, hogy dr. Horváth Ciprián lemondott egyéni képviselői mandátumáról.
Napirend előtt került szóba, hogy Papp József országgyűlési képviselőként a parlamentben nem szavazta meg azt a fideszes módosító javaslatot, melynek előterjesztői a csornai Margit-kórház rekonstrukciójára, Bősárkány és térsége szennyvízelvezetésére és a jánossomorjai vízbázis kiváltására indítványoztak állami támogatást. Dr. Gulyás Zoltán szerint a korábbi ciklusban Papp József által megfogalmazott vád, hogy pártérdekeket szolgál a polgári oldal képviselője, egyetlen alkalommal sem bizonyosodott be. Most viszont világosan látni, hogy a parlamenti szavazás alkalmával a pártérdek és a frakciófegyelem érvényesült.
Papp József reagálásként elmondta, hogy összehangolt fideszes akcióról volt szó az Országgyűlésben, amely elérte célját, hiszen most lehet támadni az MSZP-s politikusokat. Az ellenzéki módosító javaslatoknak pedig nem volt pénzügyi fedezetük. Kijelentette, hogy nem politikai csatákat kellene vívni, hanem össze kellene fogni. A polgármester bejelentette: dr. Horváth Ciprián lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról, ezért a 8. számú választókörzetben 2003. április 20-a után időközi választást kell tartani.
A napirend szerint elsőként a Vilmos park fejlesztéséről szóló előterjesztés került terítékre. Egy zalaegerszegi székhelyű társaság azzal az elképzeléssel kezdett tárgyalást az önkormányzattal, hogy a Vilmos park északi részén termálkutat fúrna, fedett uszodát, wellnessközpontot, gyógycentrumot, idősek otthonát hozna létre. A vita után a képviselő-testület határozati javaslatban fejezte ki egyetértését a befektető fejlesztési koncepciójával. A projekt kidolgozására és lebonyolítására a befektetővel közösen gazdasági társaság létrehozását határozta el.
A képviselő-testület újabb öt évre Szabó Istvánt választotta a csornai Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatójának. A cég új könyvvizsgálójának Abdai Károlyt választották. S döntöttek arról is, hogy társaság neve a jövőben Csornahő Csornai Hőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, rövidítve Csornahő Kft. lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A költségvetésről tárgyal a csornai képviselő-testület

A csornai önkormányzat képviselő-testülete ma délután két órakor ülést tart a városháza… Tovább olvasom