Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Újabb pályázatok szociális célokra

A sok várakozóra tekintettel bővíteni kell a fogyatékosok otthonát Pásztoriban. A fenntartó megyei önkormányzat emellett más szociális intézmények bővítését, illetve létrehozását is tervezi.
A megyei önkormányzat a remélt 421 millió helyett 321 millió forint címzett támogatást nyert a pásztori Felnőttkorú Fogyatékosok Otthona bővítésére. Ehhez tízszázaléknyi önrészt kell hozzátenniük.

– Noha a kormány százmillióval csökkentette a kért összeget, ennek ellenére nagyon örülünk, hogy Pásztoriban közel 350 milliós beruházást tudunk végrehajtani – válaszolta érdeklődésünkre Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés általános alelnöke. Hozzátette: Szabó Sándornénak, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium helyettes államtitkárának lobbitevékenysége is hozzájárult a pályázat elnyeréséhez.

Firtl Mátyás elmondta: a beruházással szeretnék elérni, hogy csökkenjen a bekerülni szándékozók létszáma. Az új épületet 2005-ben át kell adni, s úgy látják, hogy ennek nem lesz akadálya. Azt is elhatározták, hogy az összeg csökkenése dacára a tervezett férőhelyszámot kialakítják, s inkább az épületgépészeti kiadásokon takarítanak meg.

Az elkövetkező esztendőben újabb pályázatokat nyújt be a megye. A tervek között szerepel ötven férőhelyes bővítés Jobaházán, szintén címzett támogatásból. Ugyancsak bővítenék a koroncói rehabilitációs intézetet, Bőnyben pedig ötven férőhelyes intézet építését tervezik szenvedélybetegek részére, de mivel önerőből ez sem megy, címzett támogatásra lesz szükség. Pályáztak egy emelt szintű szociális intézmény építésére Győrben is. Erre barnamezős beruházás keretében kerülhet sor, amihez szintén tízszázalékos önrészt kell biztosítania a megyének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árverés a fél házért, fél áron

Farádi családi házából albérletbe kénytelen költözni egy farádi férfi, 16 éves fiával együtt.… Tovább olvasom