Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Újabb medencével bővült a strand

Csorna - A meleg vizes medencét is feltöltötték termálvízzel a csornai fürdőben és várják a vendégeket. A medencében műszaki fejlesztések történtek.
Újabb műszaki fejlesztést hajtottak végre a csornai termálfürdőben. Lendvai Nándor, a fürdőt üzemeltető Kerti Park Kft. telepvezetője a Kisalföldnek elmondta: megnyitották a fürdőzők előtt a meleg vizes medencét is. A strand vendégei örülnek, hogy kihasználhatják a termálvíz előnyeit.

– A hét elején megkaptuk a szakhatósági engedélyeket, úgyhogy nincs akadálya, hogy vendégeink igénybe vegyék a termálvizes medencét – mondta Lendvai Nándor. – A hidraulikai beruházással a vízbetáplálás egyenletesebb lett, a fenék mellett helyeztünk el fúvókákat. A medence feszített víztükrű és az eddigi csempe helyett fóliaborítást kapott. A szakember hozzátette: csaknem teljes kapacitással működik a csornai fürdő, még a gyerekmedencében kell elvégezniük a szükséges fejlesztéseket.

A termálvízben ottjártunkkor is jó páran fürdőztek, például dr. Baráth Csaba is. Mint mondta, a csornai strandnak köszönheti, hogy részt vehetett a Balaton-átúszáson és sikeresen teljesítette a távot.

– Egy héttel a tó átúszása előtt jöttem ki és a versenymedencében, a harmadik hossz után úgy éreztem, végem van – újságolta a csornai ügyvéd. – Aztán rendszeresen kilátogattam a termálba, leúsztam a szokásos két kilométeremet és az edzésnek köszönhetően a Balatont is átúsztam. A meleg vizes medencének is örülök, öreg csontjaimnak jót tesz az áztatás.

Kristóf János, a városból Hollandiába elszármazott nyugdíjas is rendszeres vendége a strandnak. Azt sajnálja, hogy nem sokkal hazautazása előtt nyílt meg a termálvizes medence. „Mindennap kijövök, ha az idő engedi. Itt legalább találkozom régi ismerősökkel. Jobb lett volna persze, ha már előbb végeznek a felújítással" – jegyezte meg.

A hetvenkét esztendős Tóth Imre csornai nyugdíjas ehhez még hozzátette: tőlük a fürdés örömét vette el a késlekedés, az üzemeltetőtől pedig a bevételt.

– Alig vártam, hogy végre teleengedjék a medencét. A lábam sokat fáj, ez a víz viszont nagyon jót tesz nekem. Most elégedett vagyok, szép lett a fürdő, a víz tiszta, érdemes volt várni – fogalmazott Tóth Imre.

Cs. Kovács Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idegenvezetőt kapnak a turisták – az idei év a próbaidő

Kapuvár - Egy magyar–osztrák szerződés értelmében külföldi vendégek látogatnak szerdánként… Tovább olvasom