Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Újabb község választotta díszpolgárává az atyát

Díszpolgárrá választották Rábacsanakon is Ács Lajost, a község egykori plébánosát. Aranymiséje alkalmából kapta meg a jeles elismerést.
Rábacsanak díszpolgára lett Ács Lajos szili plébános. Lajos atya 2009-ig, nyolc éven át szolgált a településen. Tevékeny, adományozó esztendőket töltött a faluban, amit most a kitüntetéssel háláltak meg a helyiek.

Ács Lajos atyának Telekesi József polgármester adta át a Rábacsanak díszpolgárságát tanúsító oklevelet.
Ács Lajos atyának Telekesi József polgármester adta át a Rábacsanak díszpolgárságát tanúsító oklevelet.

Nagy Károly, a rábacsanaki egyházközség világi elnöke elmondta: Lajos atya jelenléte mély nyomokat hagyott a község életében. Lelkesen, ener-
giáit nem kímélve szervezte a közösségi életet és erősítette az összetartozás érzését a helyiekben. „Meghatározó volt az atya itt töltött nyolc éve. Nemcsak a lelki életet szervezte töretlen hittel, hanem a különböző felújításokból is kivette a részét. A teljesség igénye nélkül említem meg a templom rekonstrukcióját, a plébánia felújítását, régi szentképek restaurálását. Nem csak munkájával, adományaival is támogatta egyházközségünket, több millió forint értékben. Úgy gondoltuk, aranymiséje alkalmából, melyet nálunk is elmondott, megérdemli az elismerést" – jegyezte meg Nagy Károly.

Hozzátette: a kitüntetésről természetesen az önkormányzat képviselő-testülete döntött az egyházközség javaslatára. Ám vita nélkül, teljes egyetértésben határoztak Lajos atya díszpolgári címéről.

Lajos atya több településnek is díszpolgára lett az elmúlt években. Szülőfaluja, Szany, illetve központi települése, Szil is ezzel a címmel ismerte el munkáját. Nevéhez templomok felújítása, szobrok állítása és különböző adományok fűződnek. Aranymiséje alkalmából például egy közteret vásárolt Szilnak, Vágon a temetői keresztet újíttatta fel, míg a szil-kistatai templomnak értékes képeket ajánlott fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Más összegek a költségvetésben Csornán

Legutóbbi ülésén módosította a város költségvetési rendeletét a helyi képviselő-testület. A… Tovább olvasom