Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Újabb időközi választás a Rábaközben

A tavalyi kisbaboti és rábatamási helyhatósági választások után az idei évben újabb két település, Himod és Bogyoszló polgárai járulhatnak az urnákhoz. A hét végén Bogyoszlón is feloszlatta magát a testület.
Ahogy azt hétfőn megírtuk, az elmúlt hét végén feloszlatta magát a bogyoszlói képviselő-testület. Mivel önfeloszlatásról volt szó, így a plénum mind az öt helyére – a polgármesterrel együtt – új választásokat kell kiírni. Lapunk információi szerint kommunikációs problémák és magánéleti viták állhatnak a feloszlatás hátterében.

A testület önfeloszlatásának „nagy divatját" éljük az utóbbi időben. Még tavaly tavasszal – a bogyoszlóihoz teljes mértékben hasonló indokokkal – feloszlatta magát a kisbaboti testület. Ezt követően szeptember elején az öt helyre nyolc jelölt indult a választásokon, köztük az előző polgármester is. A helyhatósági választások végén aztán új vezetője és néhány helyen új képviselői lettek a községnek. Az urnák zárása előtti parázs hangulat Kisbaboton is személyes konfliktusokat sejtetett, ám a leköszönt testület tagjai ott sem nyilatkoztak motivációikról Ahogy Bogyoszlón, úgy Kisbaboton is kommunikációs problémákra hivatkoztak forrásaink akkoriban.

Ugyanezen – személyes – konfliktus állhat a himodi testület jelenlegi működésképtelenségének hátterében. Még március végén felállt helyéről a testület három tagja, akik azonban nem feloszlatták a testületet, hanem lemondtak mandátumukról, így a polgármester és az alpolgármester hivatalban maradásával csak a megüresedett helyeket kell a június 24-re kiírt helyhatósági választásokon megszavazni. A helyi választási bizottság elnökének tájékoztatása szerint a három helyre négy jelölt mérkőzik meg a községben.

Nem az egész testületet, csak a polgármestert választották tavaly szeptember 4-én újjá Rábatamásiban. A két éve megválasztott Molnár Norbert tavaly májusban lemondott posztjáról. Akkoriban olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a fiatal polgármester a helyi iskola ügyében konfrontálódott a testület többségével, így a helyiek szerint nem tudtak tovább együtt dolgozni. A rábatamási választásokon aztán új vezetőt választottak a helyi lakosok.

Olvasóink írták

  • 1. potyesz 2012. június 12. 15:28
    „Sajnos ,ilyen világot élünk a kis falukban sem tudnak össze fogni az emberek ,ez nagyon szómórú ,nem beszélve arról ,hogy felelőtlen feloszlatások mennyi pénzbe kerülnek egy egy falunak. Tudatosabban és példamutatóban kellene élni egy falú elöljárójának. Egy polgármester ,ha egy kis falú polgármestere ,tisztelje meg az embereket ,hogy példát mutat a magánéletében is.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hervadt rózsák

Tovább olvasom