Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Újabb híd lehet a Kis-Rábán Kapuváron?

Fejleszt a városi hőszolgáltató, folyamatosan veszi fel munkatársait a Kéz-Mű kft., változik a Kapukom szervezeti felépítése és több pályázatot adott be a kapuvári városháza. Így akár újabb hídja lehet a városnak.
A város cégeinek beszámolójával kezdődött a kapuvári önkormányzat képviselő-testületének legutóbbi ülése. Horváth Judit, a Kéz-Mű kft. ügyvezetője elmondta: a kft.-nél folyamatos a munkatársak felvétele, hiszen a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató vállalkozás egyre több megrendelést kap.

Pászli Tibor ügyvezető a Kapuvári Hőszolgáltató Kft. idei terveiben megemlítette, szükséges az úgynevezett Osli úti távvezeték felújítása, a fűtésrendszer kazánházait – a pénzügyi helyzet fényében – már sikerült valamelyest fejleszteni. – A további felújítások között szerepel az Ifjúság úti kémény cseréje is, valamint tervezik az úgynevezett egyéb fogyasztóknál a fűtésdíj változtatását is. Ezen vállalkozások esetében nem szabad támogatott fűtésdíjat alkalmazni.

A testület tárgyalta az önkormányzat legnagyobb cégének, a Kapukom kft.-nek az átalakítását is. A társaság karbantartó munkatársai az óvoda fennhatósága alá kerülnek és változások lesznek a cég adminisztrációjában, valamint az önkormányzati finanszírozás formájában is.

– Szigorítunk a nem fizető parkolók és az illegális piaci árusok ellenőrzésén is, tervezzük a helyi rádió reklámbevételeinek növelését – hangoztatta beszámolójában Németh D. László ügyvezető.

A városi házszámozási rendszer egységesítése kapcsán Borsodi Tamás főjegyző kiemelte: csak a legszükségesebb esetben változtatnak a lakossági számozáson.

Agyagosszergény csatlakozott a kapuvári szociális szolgáltató hálózatához és a városháza bérbe adta az egykori műszaki bolt helyiségét a Fő tér 11-es szám alatt. Itt pénzváltó és szolgáltatóiroda kap helyet.

– Számos pályázatot adott be a városháza idén is, reményeink szerint újabb fejlesztési lehetőségeket teremtve a városban – mondta Hámori György polgármester. Lapunknak kifejtette, a helyi tornacsarnok felújítására egy 20 milliós, a házhelyi óvodára 30 milliós, a Garta utca felújítására pedig egy 15 milliós pályázati támogatást várnak.

– Talán a leglátványosabb változást a Fő téri pályázat jelentheti. A teljes támogatottságú pályázat sikere esetén összeköthetjük a Vitnyéd felől beérkező kerékpárutat a déli irányú úttal, a tervekben egy kerékpároshíd kialakítása is szerepel a Kis-Rába nemrég felújított hídja mellett – tette hozzá Hámori György.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soha nem költöttek még ennyit az utcákra Csornán

Hetvenmillió forintot költ idén a város útjaira a csornai önkormányzat. Nemcsak burkolat- felújítást… Tovább olvasom