Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Újabb erdélyi család tett állampolgársági esküt

Újabb erdélyi család lett hivatalosan is magyar Dénesfán. A harasztkeréki Veres Ervin feleségével és két fiával együtt tette le az állampolgársági esküt.
Veres Ervin édesapja, Veres Gáspár még ákosfalvai polgármesterként kezdeményezője volt a települések közti kapcsolat kialakításának, több mint tíz évvel ezelőtt. Azóta számos barátságot szőtt az anyaországi ismerősökkel. Veres Ervinék emiatt döntöttek úgy, hogy Dénesfán írják alá a hivatalos okmányokat.

– Elmondani nem lehet, amit érzünk. Odabent tudjuk, milyen sokat jelent ez számunkra – mondta a Kisalföldnek a családfő a hétfő délelőtti eskütétel után. – Velem együtt feleségem és fiaim is, Ervin Dániel és Nimród Alpár nagyon készültek erre a napra. Többször jártunk már Dénesfán, igazi barátokra leltünk itt. Úgy számoljuk, hogy néhány hónap múlva ismét ellátogatunk hozzájuk.

A harasztkeréki Veres család a dénesfai polgármesteri hivatalban, Takács Lajos előtt tette le az állampolgári esküt.
A harasztkeréki Veres család a dénesfai polgármesteri hivatalban, Takács Lajos előtt tette le az állampolgári esküt.

Takács Lajos dénesfai polgármester megjegyezte: nemrégiben kapták az értesítést, hogy erdélyi barátaik közül százkilencen szeretnék szintén Dénesfán letenni az állampolgári esküt.

– Tárt karokkal várjuk őket. A hivatalos ügyintézést elkezdtük, szeretnénk, ha barátaink már tavasszal aláírhatnák az okmányokat – tette hozzá Takács Lajos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fásy Szupersztár 2013 - Vivien, Attila a legjobb 12 között

A kapuvári Vivien és a győri ˝Foky˝ hétről hétre továbbjut a tehetségkutatóban. Tovább olvasom