Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Új vezető az ipari park kft. élén

Rövidre sikerült a kapuvári képviselő-testület hétfői ülése. A napirenden elsőként a város környezetvédelmi programjának kétévente kötelező felülvizsgálata szerepelt.

Új eleme lett azonban a kapuvári játszótérprogram folytatása. Hámori György polgármester portálunknak elmondta, idáig öt új játszótér épült Kapuváron, a régiek egyes eszközeit pedig folyamatosan fejleszti, uniós normáknak megfelelőre cseréli a város. A napirenden szerepelt a testületi bizottságok beszámolója és a helyi adókról szóló rendelet módosítása. Utóbbi azért szükséges, mert az iparűzési adót jövőre nem a város, hanem az adóhatóság szedi be. Szó volt az úgynevezett rehabilitációs hozzájárulás fizetési kötelezettségének kiváltásáról is.

Ennek lényege, hogy azok a cégek, amelyek nem foglalkoztatnak legalább öt százalékban megváltozott munkaképességű dolgozókat, rehabilitációs hozzájárulást fizetnek. Ennek emelése miatt a testület az érintett dolgozók foglalkoztatását is javasolja a városi intézményekben. A képviselők zárt ülésen döntöttek a Kapuvári Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatói beosztásáról. Az eddigi vezető egyéb elfoglaltsága miatt Vertetics Istvánt, a városháza városfejlesztési irodájának vezetőjét bízták meg május végéig a teendőkkel, amikor újratárgyalják a kérdést.

Olvasóink írták

 • 4. horvathpal 2009. december 17. 13:04
  „Tisztelt "fiatal"

  Olvasa el figyelmesen írásomat, Metykónénál fontosabb dolgokról van itt szó, de sajnos a tény az tény, ha valaki elvállal egy ilyen tisztséget és pláne, közszereplést is vállal nyilatkozatok, megjelenések formájában annak vannak feltételei és következményei. Erre hívtam fel a figyelmet, na és persze más dolgokra is, mert a város Ipari Parkja a lényeg itt ,amihez persze az ügyvezető személye is hozzátartozik. Természetesen én nem "fantázia" név alá bújva írtam amit írtam. Őn azt tette. Elhiszem ismeri a volt ügyvezetőt, ahogyan írtam is biztosan kiváló ügyintéző munkaerő, de erre a posztra eleve alkalmatlan volt.”
 • 3. fiatal 2009. december 17. 06:15
  „Tisztelt Horváth Pál Úr!

  Kérem,hogy a hozzászólásában említett Metykóné Varga Brigittával ezt személyesen szíveskedjen megbeszélni.
  Ja nem moderátor vagyok...:)))”
 • 2. antistar 2009. december 16. 19:53
  „Kapuváron, az úgynevezett ipari parkban, csak magáncégek vannak.
  Mindegyiknek van, megfelelő, jól képzett vezetője.
  Évek óta nem gyarapodott egyetlen céggel sem az ipari park.
  Árulják már el nekem, mi a francnak ez a KFT, ha egy új vállalkozást sem tudott ide hozni évek óta?!
  Vagy egyáltalán, mi a feledatuk???”
 • 1. horvathpal 2009. december 16. 11:02
  „Tisztelt Kapuváriak, és Önkormányzati vezetők!

  Örvendetes információt olvastam a kapuvári ipari park ügyében. Örömmel tölt el, hogy végre a város vezetése rászánta magát, hogy Metykóné Varga Brigittát leváltotta az ügyvezetői posztról. Előre szeretném közölni a fiatal hölgyel semmi bajom, ő egészen bizonyos egy értelemes okos hölgy, jó munkaerő, de erre a posztra eleve alkalmatlan volt. Hortváth Gyula elődje legalább németül beszélt, valamilyen szinten, de sajnos Metykóné még nyelvet sem beszélt. Képzeljék el, jön egy delegáció cégtől, nagykövetségtől stb., és egy szót sem tud mondani egy nemzetközi nyelven, csak tolmáccsal, ez kínos neki is és ami fontosabb a településnek főleg. Habitusában sem volt megfelelő erre a posztra személye. Kiváló ügyintéző biztosan de erre teljesen alkalmatlan volt. Ide manager szemléleltű, habitusú ember kell, szerencsére ezt végre belátta az önkormányzat vezetése. Diplomatikus válasza leváltásra, hogy más elfoglaltsága miatt, de ez lényegtelen is. Vertetics Úr ideiglenes megbizatása fura, de talán vezetői tapasztalata valamti jelenthet, de véleményem a, hogy jó lenne valakit fixen találni nem ideiglenes jelleggel, és persze átalakítani végre az ipari parkot és akkor a jól beígért egyéb tevékenységeket is bevonni a cégbe.

  Kőszönöm, hogy meglépték ezt, talán városunk fejlődésben szerepet fog ez játszani, mert az Ipari Park az egyik legfontosabb dolog itt!

  Üdvözlettel :

  Horváth Pál”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vendéglátás és barátság

A Jobaházi Nyugdíjasklub a több éve tartó baráti kapcsolat folytatásaként vendégül látta a kisfaludi… Tovább olvasom