Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Új vezető a kapuvári rendőrségen

A megyei rendőr- főkapitány Kiss Zoltán őrnagyot nevezte ki ideiglenesen a kapuvári rendőrség élére.
Kiss Zoltán
Szabó Iván alezredes nyugdíjba vonulása után a megyei rendőrfőkapitány Kiss Zoltán őrnagyot nevezte ki ideiglenesen a kapuvári rendőrség élére. A megbízott vezető a június elejéig beadandó pályázatok elbírálásáig tölti be tisztét.

Megbízott kapitány

Kiss Zoltán őrnagy a kilencvenes évek elején lépett be a rendőrség állományába, a kapuvári kapitányság bűnügyi osztályára. Nyomozóként kezdett, különböző beosztásokban végezte munkáját. Előbb bűnmegelőzési előadóként, vizsgálóként, majd 2000 tavaszán megbízott osztályvezetőként dolgozott. E beosztását két év múlva véglegesítették, s egyben a kapitányságvezető helyettese is lett.

Szabó Iván alezredes nyugdíjazásával, e hónap közepétől megbízott a kapuvári rendőrkapitány. Munkája elismeréseként több alkalommal kapott dicséretet és jutalmat a megyei főkapitánytól, egy alkalommal pedig belügyminisztériumi dicséretet is.

Nem tervez változást

Kiss Zoltán elmondta, egyelőre nem tervez semmilyen változtatást  – egy kivétellel – sem a személyi állományban, sem az eddigi munkában. Előbbi esetben a bűnügyi osztály vezetésére ideiglenesen nevezi ki egyik kollégáját. „Fő feladatomnak a kollégáimmal együtt elért jó eredmények megtartását tekintem" – mondta Kiss őrnagy. Ahogy hangsúlyozta, a társszervezetekkel és a környékbeli önkormányzatokkal meglévő jó viszony ápolását is kiemelt feladatként kezeli. Úgy véli, munkájában nem elhanyagolható tényező a lakosság biztonságérzetének fokozása és a közrend, közbiztonság fenntartása sem.

Nyáron eldől

A kapuvári kapitányságvezetői beosztás betöltésére beadja pályázatát. A benyújtás határideje május vége. Ezután a jövő hónap közepéig a megyei rendőrfőkapitány elbírálja a beérkezett pályázatokat. A megyei kapitányságról kapott információink szerint elsősorban megyei pályázatokat várnak, a győztes július elejétől tölti be a kapuvári beosztást, egyelőre egy évre szóló, ideiglenes megbízással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa-diploma Csorna első pályázatára

A Csornán működő Európai Kapcsolatok Egyesület pályázata nyomán Csorna Európa-diplomát kapott. A rábaközi település mellett Magyarországon Kőszeg részesült hasonló elismerésben.
Az Európa Tanács illetékes albizottsága április 27-i ülésén egyhangú szavazással úgy döntött, hogy Csorna városának Európa-diplomát adományoz. Tovább olvasom