Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Új vezető a kapuvári kórház élén

Az újra kiírt vezetői pályázat elbírálásáig dr. Benedek Zoltán megbízott igazgatóként irányíthatja a kapuvári kórházat.
Dr. Benedek Zoltán megbízott igazgató
Nehéz helyzetben vette át a stafétabotot dr. Benedek Zoltán, a kapuvári Lumniczer-kórház január elejétől megbízott igazgató főorvosa. Az önkormányzat által kiírt pályázat eredménytelensége után a képviselő-testület Benedek doktort bízta meg az intézmény vezetésével a következő pályázat elbírálásáig.

A negyvennégy éves, soproni születésű sebészorvos húsz éve dolgozik a kapuvári kórházban, jelenlegi beosztása előtt a sebészet helyettes vezetőjeként. Az elmúlt években sebészeti, baleseti sebészeti és sportorvosi szakvizsgát is szerzett, de ahogy hangsúlyozta: vezetői megbízásához a kilenc éve megszerzett egészségügyi menedzser képesítését tartja a legfontosabbnak.

– Megbízásom idején zajlik a kórház átalakításának folyamata, reményeim szerint maradnak aktív ágyak a kapuvári intézményben – mondta a megbízott igazgató. Úgy véli, nemcsak a városnak, de a kistérségnek is szüksége van a színvonalas fekvőbeteg-ellátásra. Dr. Benedek Zoltán hozzátette: amennyiben az átalakítás során megszűnnének az aktív ágyak Kapuváron, úgy a járóbeteg-ellátásban kell erősíteni helyi szerepüket.

– Pályázatomban elemeztem a kórház nehéz helyzetét és arra a megállapításra jutottam, hogy a külső, finanszírozási nehézségek mellett a helyi vezetés stabilizációs törekvései is hozzájárultak az intézmény jelenlegi helyzetéhez – mondta dr. Benedek Zoltán. Véleménye szerint rugalmas, dinamikus vezetésre van szükség a kapuvári kórházban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áremelés és kibővített lomtalanítás

A rábaközi polgármesterek többsége nem ért egyet a Rekultív kft. áremelési javaslatával. Tovább olvasom