Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Új vezető a Csornai Rendőrkapitányság élén

December 31-től új kapitány irányítja a Csornai Rendőrkapitányság munkáját. Dr. Erdős István elismeri az eddigi eredményeket, de javítani szeretne a bűnmegelőzési munkán és a közlekedésbiztonság helyzetén.

A Csornai Rendőrkapitányság új vezetője, dr. Erdős István úgy véli: rendezett, felkészült és tisztességes állományt vett át elődjétől. Az alezredes a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának éléről érkezett a csornai kapitányi székbe. Személycserét egyelőre nem tervez a szervezetnél. Szeretne javítani a közlekedésbiztonság helyzetén és visszaszorítaná a helyiek kedélyét leginkább borzoló vagyonellenes bűncselekményeket.

Portálunk érdeklődésére Erdős alezredes elmondta: váratlan, de megtisztelő felkérést kapott, amikor megbízták a csornai kapitányság vezetésével.

– Kiss József alezredes úr irányításával jó eredményeket értek el a csornai kollégák. Szeretném ezeket az eredményeket megtartani, de vannak olyan mutatók, melyeken tovább lehet és kell is javítani. Itt elsősorban a lakosság biztonságérzetét befolyásoló erőszakos, illetve vagyon elleni bűnesetek alakulására gondolok – jegyezte meg. – Az állomány fiatal, de szakmailag, fizikálisan és pszichésen is felkészült a feladatra. Nem látom okát, hogy személycserékben gondolkodjak.

A kapitányság munkájának 2009-es értékelése folyamatban van. A tapasztalatok, mutatók alapján határozzák majd meg a közeljövő feladatait.

Dr. Erdős István: – Az állomány fiatal, szakmailag, fizikálisan és pszichésen is felkészült a feladatra.
Dr. Erdős István: – Az állomány fiatal, szakmailag, fizikálisan és pszichésen is felkészült a feladatra.

– Csornának és környékének bűnügyi helyzete viszonylag nyugodtnak mondható – fogalmazott. – Vannak persze olyan esetek, elsősorban vagyon elleni bűncselekmények, melyek kedvezőtlenül befolyásolhatják a lakosság biztonságérzetét. Elsősorban emiatt a bűnmegelőzéssel kapcsolatban lesznek feladataink. Vannak programjaink, melyek a kisebb súlyú bűncselekmények, betörések megelőzését szolgálják. Kiemelten figyelünk az elsősorban egyedül élő idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények visszaszorítására is. A kábítószer jelenlétével is foglalkoznunk kell.

Dr. Erdős István a közlekedésbiztonság helyzetén is javítani szeretne. A városon áthaladó kamionforgalom folyamatos ellenőrzésével tenné ezt meg. Fontosnak tartja a tilosban parkoló járművek kiszűrését és az ittas gépjárművezetők, illetve a gyorshajtók elleni hatékony rendőri fellépést. A terület önkormányzataival együttműködve valósítaná meg elképzeléseit.

– Kiss alezredes úr példáját követve jó kapcsolatra törekszem az önkormányzatokkal, valamint az oktatási intézmények és társhatóságok vezetőivel. Természetesen a lakosság felé is nyitott vagyok. Irodám minden tisztességes ember előtt nyitva van, és a lehetőségekhez és hatáskörömhöz mérten segíteni fogok a hozzám fordulóknak – ígérte az új csornai rendőrkapitány.


Pályafutás

Dr. Erdős István 1984. május elsején lépett be a rendőrséghez. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályán nyomozóként kezdett. 1989-től 1991-ig a Székesfehérvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán dolgozott, 1991 decemberében került megyénkbe, a megyei főkapitányság bűnügyi osztályára. 1995-ben a bűnügyi igazgatóság gazdaságvédelmi osztályára nevezték ki alosztály-vezetői beosztásba. 1999-től a bűnügyi osztályon lett vagyonvédelmi alosztályvezető. 2007-től előbb megbízottként, majd kinevezettként irányította a bűnügyi osztály munkáját. 2009. december 31-től bízták meg a csornai kapitányi teendők ellátásával. Pályaválasztását annak idején befolyásolták ˝egyenruhás˝ szülei. Édesapja hivatásos katonaként szolgált, édesanyja pedig szintén rendőr volt.

Olvasóink írták

 • 4. janika 2010. január 17. 19:02
  „Kispistának nincs madzagja? Adjon már valaki neki, hogy a pöcsével tudjonfoglalkozni.”
 • 3. Baradlay 2010. január 17. 17:06
  „Vajjjon kire szavaz az uj "vezer"? Attol fugg minden!”
 • 2. 13.István 2010. január 17. 13:55
  „janika ! R.B. de nagy kék !! Majd meghúzzák a tiedet alul vagy fölöl ?”
 • 1. janika 2010. január 15. 20:17
  „Hát Ő is növeszthetne egy jókora fitos bajuszt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Repülőhajtómű segíti a munkát

Kapuvár – városi tulajdonú – útjainak tisztítására egy vállalkozó pályázott ebben a… Tovább olvasom