Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Új üzem – kétszázötven munkahely

A németországi központú Provertha Rt. a tervek szerint szeptember elején nyitja meg legújabb, kapuvári üzemegységét, amely a teljes feltöltés után közel kétszázötven embernek biztosít munkalehetőséget.
A pforzheimi (Németország) székhelyű Provertha Rt. (előtte kft.) 1982 óta tevékenykedik Magyarországon. Budapesten, egy kisebb területű boltban kezdték működésüket, majd 1989-ben költöztek vidékre. Ma már Sárváron és Beleden vannak üzemegy ségek, de előreláthatólag szeptemberben nyitják legújabb, 5640 négyzetméteres kapuvári részlegüket.

Év végéig százas létszám

Az rt. műszaki részegységeket, kábeleket, csatlakozókat gyárt saját és bérmunkában, például a Braun cégnek, a német vasútnak, valamint különböző autógyáraknak. A munka jellegéből adódóan nagyrészt női, kisebb részben férfi munkaerőt alkalmaznak. A kapuvári részleg megnyitása előtt az első 65 dolgozó már Sárváron tanulja a szerelési technológiát és a munkahelyi normákat. Az új üzem megnyitása után ezek az emberek tanítják be a Kapuváron felvett munkaerőt. Ez év végéig a dolgozói létszám várhatóan eléri a százat, két éven belül a kettőszázötvenet.

A cég munkafilozófiájáról Szalay Antal tulajdonos nyilatkozott lapunknak. – Magyarországi tevékenységünket két dolog jellemzi igazán – kezdte Sza lay Antal. – A legmodernebb technológia alkalmazása a termelés összes fázisában, valamint a dolgozóink iránti szociális érzékenység. „Olyan munkafilozófiát próbálunk meghonosítani, aminek elsajátítása után a nálunk dolgozók egy kicsit magukénak is érzik a gyárat."

Szalay Antal Minőségbiztosítási rendszerünkben anyagilag is érdekeltté tettük nemcsak a dolgozókat, hanem a vezetés tagjait is. A már régóta nálunk levő dolgozók segítségével folyamatosan javítjuk a munkakörülményeket. A lemorzsolódás szinte elenyésző mértékű. A kapuvári beruházásról a beledi üzem vezetője, Gerencsér Jenő nyilatkozott, aki egyben a projekt felügyeletét is ellátja.

Út vezet az üzemhez

– Bizonyos műszaki problémák miatt az építkezés nem a tervezett ütemben haladt, de most úgy látom, hogy szeptember elejére átadjuk a termelésnek az új gyáregységet. A helyi önkormányzattól sok segítséget kaptunk már eddig is, most ők készíttetik az üzemhez vezető új utat is, melynek mielőbbi befejezésére ígéretet kaptunk. A gyár belső területét a már meglévő üzemeink működési tapasztalatai alapján alakítottuk ki. Nem lesznek a termelésben szinteltolások, csupán a szociális helyiségeket raktuk egy emelettel feljebb. Itt már nagyméretű étkezőt alakítottunk ki. Ezt az üzemet nemcsak a menedzsment, hanem a dolgozók is büszkén mutat hatják az ide látogatóknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kelendő a vízszivattyú

A bűnözők nem mentek nyári szabadságra. Legalábbis ez derül ki a Csornai Rendőrkapitányságon kapott… Tovább olvasom