Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Új utca új lakókkal

Beköltözött az első lakó Szárföld új utcájába, a Nyugati sorra. A kisajátított telkeken teljes közművesítést hajtanak végre.
Beköltözött az első lakó Szárföld új utcájába, a Nyugati sorra. A kisajátított telkeken teljes közművesítést hajtanak végre, eddig ötmillió forintot költöttek a szennyvízhálózatra. A házhelyeket fiataloknak szánják, árukat ehhez mérten határozzák meg.Ű

Szárföld Kapuvár felé eső szélén az önkormányzat negyvenegy telkes új utcát alakított ki Nyugati sor néven. Nagy László polgármester elmondta, jelenleg is tart a belterületté alakítás, a házhelyeket közművesítik. A szennyvízhálózat kialakítása befejeződött, még tart a műszaki átadás. Az önkormányzat saját erőből ötmillió forintot költött erre a célra.

Több millióba kerül majd az elektromos hálózat kiépítése is, de ígéretük van arra, hogy a telefonszolgáltató térítés nélkül behúzza a kábelt az új utcába. Tervezik még a gáz bekötését. A polgármester kijelentette, mire mindezekkel végeznek, a költségek meghaladják a tízmillió forintot. Ezt maguk állják, bár szerettek volna pályázati pénzeket szerezni erre a célra.

A Nyugati soron megjelent az első lakó. Az utca jobb oldalán huszonegy telket alakítanak ki, a szomszéd utca tulajdonosainak telkeit osztják meg. A másik oldal húsz portáját az önkormányzat értékesíti, várhatóan másfél és kétmillió forint közti áron. Fiatalokat várnak a faluba, ehhez mérten alakítják ki a telekárakat.

A községben a fiatalítás hatásai érezhetőek, a helyi óvoda létszáma idén már növekedett néhány fővel. A polgármester az éppen felújítás alatt álló hivatalban beszélt lapunknak. Itt teljes belső átalakítást végeznek: a nyílászárók felújítása, villanyszerelés, festés folyik a napokban. A munkákat helybéli generálkivitelezővel végeztetik és várhatóan néhány hónapon belül végeznek a rekonstrukcióval.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aláírások a forgalom- csökkentésért

Meglehetősen ingerültek Csornán a 86-os főút Bartók Béla úti szakaszának lakói. Szerintük már-már elviselhetetlen környezetükben a járműforgalom, közben pedig bevásárlóközpontot építenek a Csukás-szakközépiskola volt sportpályáján. Meggyőződésük, hogy emiatt még több jármű közlekedik az úton, és a tervezett forgalmirend-változás is hátrányosan érinti az utcabelieket. Tovább olvasom