Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Új utca a fiatalok megtartásáért

Bősárkány - Csatornázásra készül a bősárkányi önkormányzat. A projekt előkészítése megkezdődött. Ehhez pályázati támogatást nyert a község, a kisebb fejlesztéseik költségeit azonban önerőből fedezik.

A bősárkányi önkormányzat legnagyobb beruházása a közeljövőben a szennyvízcsatorna-rendszer kiépítése lesz. Már megkezdték a projektben együttműködő cégek kiválasztását. Emellett számos kisebb fejlesztést is elvégeznek a Hanság menti településen.

– Nagyon készülünk a csatornázásra. Kiválasztottuk már a projektmenedzsmentet végző és a részletes megvalósíthatósági tanulmányt elkészítő cégeket, illetve a közbeszerzési tanácsadó irodát – tájékoztatott Szalay Imre polgármester. – Rövidesen elindítjuk a tervezői közbeszerzést is. Eközben önkormányzati ingatlanok felújításán dolgozunk. Ilyen a körzeti megbízotti iroda, melyet a rendőrséggel közösen teszünk rendbe. A következő hetek feladata lesz a tűzoltószertár nyílászáróinak lecserélése. A község középpontjában, a belvízzel veszélyeztetett területen karbantartjuk az árkokat és egy átemelő szivattyút is beépítünk. Erre azért van szükség, hogy a későbbiekben, egy esetleges csapadékos időjáráskor a belvíz ne veszélyeztesse a lakókörzetet.

A bősárkányi Levente utcában három telken már építkeznek.
A bősárkányi Levente utcában három telken már építkeznek.

A bősárkányi önkormányzat ezeket a fejlesztéseket önerőből finanszírozza. Várják azonban a Regionális Fejlesztési Tanács döntését a Vasút utcai járdafelújításra benyújtott pályázatukról.

– Öröm, hogy rövidesen benépesül községünk új utcája, a Levente utca – folytatta Szalay Imre. – A kialakított telkekből hatot értékesítettünk, három házhelyen már állnak a falak. Most megrendeltük a gáz bevezetését, így összközműves telkek állnak az építkezők rendelkezésére. Idén építettük ki a murvás útburkolatot is. E fejlesztésünk azt a célt szolgálja, hogy Bősárkány megtartsa a helyi fiatalságot, valamint falunk vonzó legyen a vidékiek előtt is.
A bősárkányi Levente utcában három telken már építkeznek.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2009. augusztus 09. 12:00
    „Vajon itt út is lesz vagy csak "ca" mint Bágyogszováton?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díszpolgárrá avatták földijei a püspököt

Rábacsanak - Rábacsanak díszpolgára lett a településről származó dr. Takács Nándor katolikus püspök.… Tovább olvasom