Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Új tetőt ér az emberség

Május közepén a kapuvári Csóka család házának teljes tetőzete leégett. Ám az elmúlt egy hónapban rengeteg segítséget, támogatást kapott a család, az összefogás eredményeként azóta már új tető került a házra.
Csóka Ferenc az új tetővel
„ A bajban ismerni meg igazán az embereket, akkor derül ki, hogy mennyi jó szándékú, segítőkész ismerős és ismeretlen vesz körül bennünket " – foglalta össze az elmúlt egy hónap tapasztalatait Csóka Ferenc, amikor arról érdeklődtünk, hogy mi történt velük a tűz óta.
Az eredmény szemmel látható a Dózsa utcai házon, hisz a leégett helyére új tetőszerkezet került, új cseréppel. A gazda most a bádogosmestert várja.

Mindenki segítőkész volt

– Nagyon aranyosak voltak a kapuváriak, az utcabeliek, a barátok, ismerősök, munkatársak mind-mind jöttek, és ahol lehetett, segítettek a felújításban – mesélte a Kisalföldnek Csóka Ferenc. – Az önkormányzat is mellénk állt, a polgármester úr is felajánlotta segítségét. A hivataltól soron kívüli segélyt kaptunk, hogy mielőbb elkezdhessük a munkálatokat.
Csóka Ferenc azt mondja, nem akar neveket sorolni, mert attól fél, kihagyna valakit. De megemlíti az építési vállalkozót, aki azonnal rendelkezésre állt és fizetési halasztást adott nekik, amíg a biztosító rendezi a kárt. Ezenkívül köszönet jár az ácsmesternek, aki korábban elvállalt munkáit háttérbe szorította, hogy a fedél nélkül maradt családnak mielőbb tető legyen a feje felett. Szót érdemelnek a fuvarosok, akik még kedvezményt is adtak a fuvardíjból.
A tetőn még a bádogosmunka van hátra, azután kezdik el a lakás rendbetételét. Festeni kell majd, hiszen néhol beázott a fal és a plafon, illetve a villanyvezetékeket is mind át kellett húzni, mivel azok is átvizesedtek.

A nagymama lakrésze

A május tizenötödikei tűzben a nyári konyha, valamint a nagymama lakrésze sérült meg legjobban. Ott teljes rekonstrukcióra lesz szükség, egyelőre még csak a csupasz falak állnak és a vizesblokkok készültek el. Csóka Ferenc számításai szerint egymillió forintba is belekerül, mire mindennel végeznek.
„ Csodálatos érzés volt, ahogy ismeretlen vagy csak látásból ismert emberek állítottak meg az utcán és kérdezték, hogy mit tehetnek értünk. Jó lenne, ha ez a megértés, lojalitás nemcsak a bajban, a tragédiában lenne jellemző ránk, de a mindennapokban is. "

Korábban:

Leégett egy ház teteje (2002.05.15.) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyák rongálják a sírokat

A szováti temetőben kutyák rongálják rendszeresen a sírokat. Tóth Antal már szöges lécekkel védi… Tovább olvasom