Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 22°C | 32°C Még több cikk.

Új testület Kapuváron - Megálmodják a város jövőjét - fotók

Hét kormánypárti, egy független, két jobbikos és egy MSZP-s képviselővel hétfőn megalakult az új kapuvári képviselő-testület.
Hámori György polgármester az előző két ciklus folytatását ígérte, számos új fejlesztési elemmel.

– Egyes véleményekkel szemben nem egy pénzeszsákon ülve osztogatunk, hanem az elmúlt ciklusokhoz hasonlóan kemény munkával megálmodjuk és megtervezzük Kapuvár következő öt évét – mondta nyitóbeszédében Hámori György, Kapuvár újraválasztott (78,3 százalékkal) polgármestere az új képviselő-testület alakuló ülésén.

Horváth Gyula, a helyi választási bizottság elnöke számolt be az október 12-i eredményekről. Eszerint az új kapuvári képviselő-testületbe hét kormánypárti képviselő (dr. Hoffer Dániel, dr. Hoffer Imre, dr. Benedek Zoltánné dr. Vince Eszter, Császár Vajk, Horváth László, Tóth Imre, Najdek Lászlóné) jutott be egyéni mandátummal, mellettük Dukai Norbert szerzett helyet függetlenként. A kompenzációs listán a Jobbik két (Csákány Annamária, Ferencz Tamás Gergő), a szocialisták egy helyet (Németh Károly) kaptak.

Megalakult a kapuvári képviselőtestület


Kapuvár 8615 választójából 3617-en éltek jogukkal (41,9 százalék), a városban a választás zavartalanul lezajlott – mondta Horváth Gyula.

Ezután a képviselők és a polgármester is letették esküjüket, majd átvették megbízólevelüket.

– Némi drukkot érzek, pedig a harmadik ciklust kezdem a város szolgálatában, de az új testülettel is folyamatosságot ígérek – mondta a régi-új polgármester. Beszédében kiemelte, a hétfői nap volt az utolsó, hogy a testületben szó volt a képviselőket indító pártokról, innentől csak Kapuvár és a várost szolgáló képviselők léteznek. – Két ciklussal ezelőtt több mint 300 milliós hiánnyal vettük át a várost, az év végére várhatóan több mint 400 milliós pozitívummal zárhatunk – jelentette ki a város vezetője.

A fejlesztésekről szólva Hámori György programbeszédében elmondta, a helyi fürdő és egy idősotthon létrehozása is a célok között szerepel, ám egy többfunkciós tornacsarnok és a fiatalok életkezdését segítő fecskeházrendszer is van a tervek között. – Álmaink vannak, a testülettel együtt megálmodjuk Kapuvár jövőjét és álmainkat meg is valósítjuk – jelentette ki Hámori György.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a 6. Kapuvári Szabadegyetem - teljes program itt

Tovább olvasom