Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Új tagok a LEADER-vezetőségben - Galéria

Két új taggal bővült a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület vezetősége, emellett tájékoztató hangzott el az új pályázatokból.

A LEADER még 250 millió forintot tud kihelyezni a Rábaközben, többek közt rendezvények támogatására.

Rendkívüli közgyűlést tartott a rábaközi LEADER-csoport, a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület (RVE) a minap a kapuvári városháza nagytermében. A rendezők számára is meglepően nagy számban megjelent egyesületi tagok először tájékoztatást kaphattak a pályázati lehetőségekről.

Horváth Árpád munkaszervezeti vezető és Hutflesz Mihály elnökhelyettes elmondása szerint a most kiírt pályázatokkal együtt még 250 millió forintot tud kihelyezni az egyesület a Rábaközben. A szeptember végéig beadható pályázatok a rábaközi együttműködés, a turisztika és a rendezvények témakörét célozzák meg. A tájékoztatón elhangzott: először úgynevezett ötletpapírokat kell beadni az RVE munkaszervezetéhez, majd ezt követhetik a pályázati anyagok. A kisebb – 250 ezres támogatottságú – pályázatok adatlapjait szeptember 5-ig, a nagyobb – többmilliós támogatottságú – pályázatokét szeptember 29-ig kell benyújtani.

LEADER-közgyűlés: Két új tagot szavaztak a vezetésbe.
LEADER-közgyűlés: Két új tagot szavaztak a vezetésbe.


Hámori György elnök megjegyezte: az előző kiírások esetében lényegesen kevesebb pályázat érkezett be a vártnál, most nagyobb aktivitást várnak például a Csornai kistérségből is. – Egyre inkább egységben kezeljük a Rábaközt, mint tájegységet és mint fejlesztési területet, ezt a pályázatokban is meg kellene jeleníteni – tette hozzá a kapuvári polgármester.

A közgyűlés megerősítette tisztségében az RVE vezetését: Hámori György elnök, Hutflesz Mihály alelnök, Szalai Imre, Fenyőházi Tibor, Mészárosné Pölöskei Rita és Szűcs Mihály elnökségi tagok személyében. Az egyesület tagsága két új elnökségi tagot is megszavazott, Horváth Péter csornai jegyzőt és Molnár Ferenc vállalkozót.

Szűcs Mihály az ülésen ismertette a Rábaközi Vidékfejlesztési Egyesület gazdálkodását. Eszerint az utóbbi közel három évben 107,7 millió forintos bevétel mellett 105,3 milliós kiadást könyveltek el. A keletkezett valamivel több mint kétmilliós nyereséget jónak értékelte a pénzügyi vezetés. 

Új tagok a LEADER vezetőségben - Fotó: Jerkó Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Vé-fesztivál programja Vásárosfalun

Tizennegyedszer rendezik meg a dél-rábaközi kistelepülésen a Vé-fesztivált. Tovább olvasom