Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Új szolgáltatás segíti a kapuvári gyerekeket

Beszédproblémákkal, tanulási és magatartási nehézséggel küzdő gyermekeket vár az új kapuvári pedagógiai szakszolgálat, melynek a Pátzay-iskola újonnan kialakított termei adnak otthont. A pedagógiai szakszolgálat szakértői bizottsági feladatokat is ellát decembertől.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Szakszolgálat helyi intézménye megalakult a közelmúltban Kapuváron. Az új intézménynek a Pátzay-iskola „B" épületében felújított termek adnak otthont, ahol Horváthné Lendvai Zsuzsanna megbízott tagintézmény-vezető és nyolc munkatársa várja a gyermekeket.

– Intézményünk a beilleszkedési, tanulási és többek közt magatartási nehézséggel küzdő gyermekekkel foglalkozik, de gyógytestnevelést és logopédiai ellátást is nyújt – mondta az intézményvezető. Jól képzett szakemberekkel várjuk a hozzánk forduló családokat. Hozzátette: a pedagógiai szolgálat ellát szakértői bizottsági tevékenységet is.

Működik az új intézmény: Beckl-Horváth Rita gyógypedagógus, Horváth Ferenc, Bernáth Bertalan.
Működik az új intézmény: Beckl-Horváth Rita gyógypedagógus, Horváth Ferenc, Bernáth Bertalan.

Horváthné Lendvai Zsuzsanna az intézményről elmondta: a rászoruló kapuvári és környékbeli gyermekek a szülő vagy az iskola kérésére vehetik igénybe az intézmény szolgáltatásait. A szolgálat munkatársai már elvégezték a város és környéki óvodák nagycsoportosainak diszlexiaveszélyeztetettség-szűrését megelőzési céllal. Az érintett gyermekekkel megkezdték a fejlesztő foglalkozásokat a sikeresebb iskolakezdés érdekében.

Az új kapuvári intézmény működtetője a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a fenntartó a kapuvári önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonysági bált tartanak a Garta-jubileumon

Jótékony Szent Katalin-bált rendeznek a Garta vendéglőben november 23-án, szombaton este hét órától. Tovább olvasom