Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Új szakrendelő épül Csornán 1,3 milliárdból

Az új épület a Margit kórház mostani A és B szárnyat köti majd össze, várhatóan 2015 végére készül el.


Az új járóbeteg-szakrendelőt 800 millió forintból építik fel a csornai Margit Kórházban, a további 500 milliót berendezésére, műszerre, felszerelések-
re fordítják. Korszerű, XXI. századi körülményeket teremt a fejlesztés. A mostani, 1970-es években épített volt SZTK-rendelőt pedig, amely nyáron elviselhetetlenül meleg, télen pedig fagyos, végre bezárhatják.

Dr. Winiczai Zoltán igazgató főorvos és Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő tegnap sajtótájékoztatón beszéltek a részletekről. A képviselő elmondta: az elmúlt három évben több pályázattal 271 millió forintos fejlesztést hajtottak végre az intézményben. A kormány pedig 183 millió forintos működési támogatást adott. Az új szárny alapkövét jövő tavasszal rakják le.

A beruházással megoldják az épületek közti összeköttetést. A betegeket nem kell majd az udvaron keresztül a rendelőkbe vinni.
A beruházással megoldják az épületek közti összeköttetést. A betegeket nem kell majd az udvaron keresztül a rendelőkbe vinni.

Dr. Winiczai Zoltán kifejtette: a jelenlegi szakrendelő beázik, a falak is vizesednek, a fűtés korszerűtlen, a nyílászárók cserére szorulnának. „Gyógyításra alkalmatlanok a körülmények az épületben" – jelentette ki az igazgató főorvos.

Az új szakrendelővel megteremtik a szárnyak közti kapcsolatot, a betegeket nem kell szélben, esőben, hóviharban az udvaron át a rendelőkbe  vagy röntgenre vinni. Az épületben helyet kapnak a szakrendelők, a labor, a sürgősségi ambulancia és a röntgenosztály. A megüresedő termekben látogatófogadót, kórházi kápolnát, közösségi helyiséget alakítanak ki.

Ilyen állapotban vannak a vasajtók a jelenlegi szakrendelőben. Az 1970-es években épített SZTK-rendelőt várhatóan 2015-ben zárják be
Ilyen állapotban vannak a vasajtók a jelenlegi szakrendelőben. Az 1970-es években épített SZTK-rendelőt várhatóan 2015-ben zárják be

A mostani rendelőben dolgozók természetesen már alig várják, hogy költözhessenek. Dr. Szele Márta pszichiáter főorvos és munkatársai is szeretnének a jelenlegi szűkös rendelőből mielőbb távozni.

– Télen meleg, nyáron hideg, a vasajtók elkorhadtak, a falak beáznak. Valóban nem alkalmas már az épület a betegek fogadására – sorolta a főorvos, milyen problémák nehezítik a gyógyító munkát. Mint mondta, ha esik az eső, vödrökkel fogják fel a vizet és szőnyegeket terítenek le, nehogy a betegek elcsússzanak.

A doktornőnek és kollégáinak szerencséjük volt például, amikor a falról a faburkolat hétvégén esett le és üres volt a rendelő, így nem okozott balesetet.

Dr. Winiczai Zoltán úgy tájékoztatott, a beruházás befejezésének határideje 2015.


Korábban írtuk:

1,3 milliárd forintból új szakrendelőt építenek a csornai Margit kórházban. A hírt csütörtökön, sajtótájékoztatón jelentette be dr. Winiczai Zoltán igazgató-főorvos és Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő.

Az új épület a mostani A és B szárnyat köti majd össze, várhatóan 2015 végére készül el. A sürgősségi ambulancia, a labor, a röntgen, illetve a szakrendelések kapnak helyet benne. A beruházással a D épüetet, az egykori SZTK rendelőt váltják ki, amely már nem alkalmas a betegek fogadására, a gyógyításra. Beázik, a nyílászárók nem megfelelőek, fenntartása gazdaságtalan.

Olvasóink írták

 • 8. esőcsepp 2013. október 20. 21:26
  „Azért remélem az országgyűlési képviselőnk is átvághatja!! ....Nem ám az jön ki,más járt utána! Józanul gondolkodva meg minden emberért küzdött.De megtehették volna ezt pl.2009-ben is az akkori "küzdők.”
 • 7. Gyopáros 2013. október 19. 22:25
  „Kedves Köszörűs!

  A kérdésére a válasz: reményeim szerint Winiczai igazgató úr.”
 • 6. nagytibi 2013. október 19. 16:33
  „Köszörűs! Hát nem a szocik hahahahahahaha”
 • 5. Köszörűs 2013. október 19. 07:40
  „trabantal!
  "Az önkormányzatnak ehhez már semmi köze."

  Fogadunk?
  Szerinted ki fogja elvágni a szalagot átadáskor?”
 • 4. kultura 2013. október 18. 21:32
  „trabantal :attól még a látványterv ott van,sőt a kórház is Csornán található.A kettő nem zárja ki egymást.Attól hogy nem a város a fenntartó...”
 • 3. trabantal 2013. október 18. 20:53
  „Az önkormányzatnak ehhez már semmi köze.”
 • 2. kultura 2013. október 17. 22:15
  „Tavasszal kellett pályázni amit Winiczai igazgató úr jelzett is a médiában.Nem sokkal később bemutatta a látványtervet az új szakrendelőről,talán Semmelweis napi ünnepségen.Csornai Tv közvetítette.Szerintem megvan az önkormányzatnál is.Akkor az volt a visszajelzés a kommentelőktől hogy a város előre iszik a medve bőrére. Nyár végén jött a visszajelzés hogy a kórház sikeresen pályázott.Hogy mennyiből lesz felépitve1,3 milliárdból.Hogy ki csinálja ?Azt nem tudom .Mivel gondolom "eus" pénz meg van határozva a kivitelező.Bízom benne hogy csornai vállalkozók is kapnak benne munkát.”
 • 1. e75 2013. október 17. 15:09
  „Kampánygyanús...
  Bulváros...

  Mikor kezdik?
  Mennyiből?
  Ki csinálja?
  Miért nem hallottunk eddig erről?

  Gyanús ez nekem de tudjátok mit?!
  Csak már látnám!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kóny nyert az emlékpályázaton

Értékelte és díjazta a Rábaközi Helytörténet-kutatók Társulata a tavasszal meghirdetett pályázatát. Tovább olvasom