Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Új ruhába bújik a Bokréta

Ruhatárának bővítésére készül a szanyi Bokréta néptáncegyüttes. Várhatóan már idén nyáron az új viseletben rophatják a táncosok.

Felújítja, fejleszti ruhatárát a szanyi Bokréta néptáncegyüttes. Pályázati támogatást nyertek ehhez a nem olcsó beszerzéshez. Töreki Imre művészeti vezető együttese elmúlt évéről elmondta: a csoportnak ítélt Pesovár-díj „aranyozta be" az esztendőt.

A Nyugat-Magyarországi Néptánc Szövetség az elismerést azoknak a közösségeknek és egyéneknek adja, akik a hagyományőrzés terén, a tánc, népzene, népszokások gyűjtésével, ápolásával, bemutatásával maradandó értéket teremtenek és őriznek. – Örömmel fogadtuk a döntést és reménykedünk, hogy együttesünk a továbbiakban is megfelel a kitüntetésnek – jegyezte meg Töreki Imre.

A szanyi néptáncosok támogatásból felújítják ruhatárukat.
A szanyi néptáncosok támogatásból felújítják ruhatárukat.

Idén jelentős lépés lesz a Bokréta életében, hogy megújul ruhatáruk.


– A szanyi népviselet a Rábaköz legszebb viselete. Az 1930–40-es évekből örökölt viseleti elemek azonban már nagyban elhasználódtak. Az együttes tagjainak jó része rendelkezik ugyan saját ruházattal, de főleg a fiúk egyes darabokat már „kinőttek". Égető szükség van a viselet pótlására. A másik oka, hogy az újonnan belépő tagok közül kevesen engedhetnek meg maguknak közel százezer forintos költséget. A Vidékfejlesztési Minisztérium LEADER-pályázatára jelentkeztünk. Elfogadták és a viseletrekonstrukcióra kétmillió forint támogatást biztosítottak. A ruhákat és kiegészítőiket Imrik Zsuzsa győri iparművész készíti. Reményeink szerint kora nyáron tagjaink már az új viseletben rophatják a táncot – tette hozzá Töreki Imre.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felélték tartalékaikat, nem is gondolnak fejlesztésekre

Szűkös évre számít gazdasági szempontból Pásztori polgármestere. A faluban nem lesznek fejlesztések,… Tovább olvasom