Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 33°C Még több cikk.

Új rendszer az egészségügyi ellátásban

Kapuvár - A kapuvári orvosi ügyeletet működtető cég fejlesztései nyomán egy rendszerbe került az ügyelet, a mentőszolgálat és a soproni kórház. A rendszer június elejétől működik, s általa javulhat az orvosi ügyelet minősége.

– A kapuvári kistérségi orvosi ügyeleti rendszer legnagyobb – minőségi – fejlesztése valósult meg napjainkra azzal, hogy az ügyelet működését összekötöttük az Országos Mentőszolgálat diszpécserközpontjával és a soproni kórház sürgősségi betegellátó osztályával – mondta el a Kisalföldnek Ambrus Barnabás, az ügyeleti rendszert működtető Oxytrans Kft. ügyvezetője. Az új rendszer június elsejétől működik. A fejlesztés lényege az, hogy a 06-96/43-104-es telefonszámon a mentőszolgálat ügyeletese fogadja a hívást, majd a bejelentést követően eldönti, hogy a kapuvári kistérségi ügyeletes orvost riasztja-e vagy rögtön a mentőszolgálat eset-, sürgősségi kocsiját, esetleg a kiemelt mentőegységet. Bizonyos esetekben párhuzamos riasztás is szükségessé válhat. Aki csak az ügyeletes orvostól szeretne tanácsot kérni, azt a mentésirányító kapcsolja konferenciabeszélgetésbe az ügyeletes orvossal. Az orvosi tanácsot is rögzíti a rendszer, természetesen a személyiségi jogok védelme mellett. Az egységes kommunikáció azt is elősegíti, hogy egy-egy Sopronba szállított betegről már menet közben tájékoztassák a sürgősségi betegellátó osztályt.

Ambrus Barnabás: A közös kommunikáció érdekében a kistérségi ügyeleti kocsikat a mentőkkel azonos technikával szerelték fel.
Ambrus Barnabás: A közös kommunikáció érdekében a kistérségi ügyeleti kocsikat a mentőkkel azonos technikával szerelték fel.

Ambrus Barnabás elmondta: a közös kommunikáció érdekében a kistérségi ügyeleti kocsikat a mentőkkel azonos technikával szerelték fel, a beépített GPS nyomkövető készülékkel az autók mozgását is figyelemmel kísérheti a mentők diszpécsere. Ennek segítségével mindig a legközelebbi autó riasztható a beteghez. Az ügyvezető azt mondta: az új rendszer az ország más pontjain már bevált, szakmailag fejlődést jelent a térség egészségügyi ellátásában.

– Úgy vélem, nemcsak a betegek ellátásában előbbre lépés a rendszer bevezetése, de a munkánk tekintetében biztonságot ad, hiszen a bejelentéstől a gyógyításig nyomon követhető minden mozzanat.

Az új rendszer bevezetésének részleteiről szórólapokon is tájékoztatják a lakosságot.

Olvasóink írták

 • 4. kisördög77 2009. május 28. 21:16
  „ez jó hozzászólás: )) faca.....”
 • 3. girzelda 2009. május 28. 20:20
  „Nincs már gond hiszen a magyar munka megosztással már letették az "Alap követ"! Sőt arra is vigyáztak,hogy ha valami a fejükre esne ne kerüljenek kórházba! Ezért kiosztották a szép kék védősisakokat ehhez a "nudli" nyúlfarknyi munkához! Persze hozzászólni nem lehetett e tevékenységhez a cikkben! Biztos lusta volt a moderátor dolgozni.”
 • 2. A.B. 2009. május 28. 12:02
  „Tisztelt Pinquin! Cégünk nem tehet arról, hogy Kapuváron bezárt a kórház. A jövőbe optimistán tekintek, éppen ezért vállakozok Magyarországon, nem hagytam el ezt az országot és nem is fogom, mint legtöbb korom beli fiatal (sajnos). A fényképen azért, nézek ki így mert a szemembe sütött a nap és nem akartam napszemüveget felvenni. Egyébként úgy gondolom, hogy az ügyes fiatal vállalkozók fogják felemelni ezt az országot. Kívánom Önnek, hogy csatlakozzon. Tisztelettel A. B.”
 • 1. pinquin 2009. május 28. 07:54
  „Szomorú " szakmai fejlődés", hogy a kapuvári betegeket a soproni, győri vagy csornai kórházban látják el...
  Nem tudom, A.B. emlékszik-e arra, hogy volt néhány évtized, amikor a helyi kórházban, nem is akár milyen színvonalon látták el a betegeket ?
  A világ már csak ilyen, "ügyes" egészségügyi vállalkozások jól megélnek mások bajából...
  Bár ahogy a képet elnézem A.B. elég szomorúan tekint a jövőbe...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vetélkedővel a kábítószerek ellen

Beled - Az Egyesített Szociális Központ drogellenes vetélkedőt szervezett általános iskolások… Tovább olvasom