Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Új ravatalozó összefogásból

Több mint tizenegymillió forintból és szinte a teljes község összefogásával készült el a farádi katolikus temető ravatalozója. A helyiek a munkán kívül adományokkal is segítették az építkezést.
– Lehet azt mondani, hogy több mint tíz éve kezdtük el szervezni a katolikus temető ravatalozóját, melynek felszentelése éppen mindenszentek ünnepén történt meg, most novemberben – kezdte az évtizedes történetet Szalai Zoltán. A polgármester elmondta, a kétezres lakosságú Farád háromnegyed része katolikus vallású, a felekezet eddig az egyik családi minikápolnában ravatalozta fel elhunyt szeretteit.

Szalai Zoltán: A helyi forrásokból még új kaput is kapott a temető.
Szalai Zoltán: A helyi forrásokból még új kaput is kapott a temető.

– Természetesen mindez a család engedélyével történt, az eddig használt épületet évente újítottuk fel, ám a helyiek nem titkolt vágya volt egy új ravatalozó – mondta Szalai Zoltán. Az előző képviselő-testület évente rakott félre pénzt a ravatalozóra, hiszen sajnos pályázati forrást nem tudtak rá szerezni. A helyi Rózsafüzér Társulat kezdeményezésére gyűjtés is indult a faluban, melynek eredményeképpen a civil szervezet egymillió forinttal járult hozzá a megvalósításhoz. Az építkezésből azonban szinte az egész község kivette a részét, a nyugdíjasoktól a farádi vállalkozókig és műszaki szakemberekig mindenki szívügyének érezte a ravatalozó megépülését. Az új épületet aztán mindenszentek ünnepén avatták és szentelték fel, a bekerülési költség – az adományokkal együtt – a végére meghaladta a tizenegymillió forintot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb gondot okoz majd az iszap

Megkezdődött a biogáz hasznosítása Kapuváron. Az utolsó ennyire kellemetlen szagú szállítmányt már… Tovább olvasom