Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 33°C Még több cikk.

Új pálya, sportos átalakítások

Sportos ügyei vannak mostanában a szanyi önkormányzatnak. Új focipályát építenek és átgondolják a helyi sportkoncepciót.
Új sportpályát építenek ki Szanyban. A beruházással egy időben újragondolják a helyi sportélet szervezését is. Az önkormányzatnál úgy gondolják: átláthatóbbá kell tenni a Szany SE működését, a támogatások felhasználását. A község költségvetéséből évente közel tizenötmillió forintot költenek sportos kiadásokra.

Németh Gergely: „Építjük a pályát és tiszta viszonyokat teremtünk a helyi sportéletben.
Németh Gergely: „Építjük a pályát és tiszta viszonyokat teremtünk a helyi sportéletben."

Németh Gergely polgármester elmondta: az edzőpályát saját erőből, de a helyiek segítségével építik.

– Szanyban számos korosztályos futballcsapat működik. A mérkőzéseket, a terhelést a mostani pályánk nem bírja, ezért van szükség egy újra – fogalmazott Németh Gergely.

– Nemcsak szanyi, hanem környékbeli gyerekek, fiatalok is sportolnak nálunk. Természetesen mindenki a maga szintjén teljesít, szakmai bázis még nincs mögöttük, de a közeljövőben ezt szeretnénk kiépíteni. Az önkormányzat, az óvoda és az iskola működnek együtt. Olyan szakembereket keresünk, akik megfelelő színvonalon részt vállalnak az utánpótlás-nevelésben. A nevelési programot a soproni önkormányzattól vettük át. Az óvodán és az iskolán túl is szeretnénk ugyanis foglalkozni a fiatalokkal. A pályaépítést tehát a községi költségvetésből fedezik, de támogatják helyi vállalkozók, magánszemélyek is. Úgy tervezik, a jelenlegi nagypályájánál színvonalasabbat alakítanak ki. Mindez közel kétmillió forintba kerül.

– Szanyban az egész sportkoncepciót átgondoljuk, átalakítjuk. Meg kell állapítani a határokat, elsősorban az anyagi erőnket felmérve. Sajnos már az alsóbb osztályokban is a pénztől függ az előrelépés. Mi az önkormányzat által biztosított források felett szeretnénk őrködni. A helyi sportot támogatjuk, a versenysportokat, a létesítmények fenntartását. Az önkormányzatnak és az egyesületnek össze kell dolgoznia és nyílt lapokkal játszania. Olyan vezetőkre van szükség, akik köztiszteletben állnak, a fiatalok felnéznek rájuk és példaképnek tekinthetők. Szanyban működik tekecsapat, női kézilabdacsapat, röplabdások, teniszszakosztály, autós szakosztály, lovasok.

Németh Gergely megjegyezte: az önkormányzat támogatásként 5,5 millió forintot ad a szervezetnek. A futballpálya és a sportcsarnok fenntartására tavaly 5,9 milliót költöttek. Munkabérre, üzemanyagra, egyéb kiadásokra szintén közel kétmillió forintot fordítottak. Emellett a sportolók használták a falu kisbuszát is.

– A sportot tehát támogatja az önkormányzat. Azt szeretnénk, ha az egyesület valóban a feladatát látná el és a gyerekeknek, fiataloknak nyújtana értelmes elfoglaltságot és szórakozást – jegyezte meg a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kell minden helyzetből nyertesen kikerülni

A Közelebb egymáshoz! programsorozatban a Szeretem Csornát Városvédő Egyesület, a Városi Művelődési… Tovább olvasom