Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Új padok képviselői pénzből (is)

Mihályi - A mihályi iskola költségvetése nem minden fejlesztésre elég. Az épület felújítására pályáznak, az iskolabútorok egy részét az egyik helyi képviselő felajánlásából szerezték be, másik felét egy kapuvári cég szállította.

– Személyi és technikai feltételeink biztosítottak, ám a felszerelés egy része bizony cserére vagy felújításra érett – mondta iskolájának körülményeiről Srágli Dezsőné, a mihályi intézmény igazgatója. A szükséges fejlesztéseket több forrásból is tudják biztosítani.
Az épület felújítására a helyi önkormányzat nyújtott be egy közel kétszázhúszmillió forintos pályázatot. Az iskola felszerelését azonban egyéb forrásokból biztosítják. Srágliné elmondta, az intézmény valamivel több mint hatvanmilliós költségvetése csak nagyon szűk fejlesztéseket tesz lehetővé. Az alig hétszázezer forintos, erre felhasználható keret csak a napi eszközvásárlásra elég, a nagyobb fejlesztésekre például adományokból tesznek szert. Az idén közel egymillió forintot kell költeniük az orvosi szobára, melynek felszerelését kötelezően biztosítani kell. – Ha nem lesz elég pénzünk erre, más forrásokat, segítséget kell keresnünk – jelentette ki Srágli Dezsőné.

– Büszkén mondhatom, hogy az egyik helyi képviselő – nem mellesleg kolléganőm, Némethné Sörtély Erika – tiszteletdíjának felajánlásából az egyik alsós osztály összes iskolapadját újra tudtuk cserélni – mondta az igazgató. Hozzátette, a helyi testület tagjai több alkalommal járulnak hozzá a jelenleg százötvennégy tanulót befogadó intézmény rendezvényeinek finanszírozásához. Srágliné hozzátette: még legalább hatvan tanulót tudnának fogadni intézményükben.

Legutóbbi „szerzeményükben" harmincöt széket és nyolc kétszemélyes iskolapadot kaptak a kapuvári Provertha Zrt.-től és a cég képviselőjének ígérete szerint további bútorokkal is segítik a mihályi iskolát. – A kifejezetten jó állapotú padokat a felső tagozat egyik szaktantermébe szánjuk – mondta az igazgatónő.

Olvasóink írták

  • 1. zénó 2008. február 29. 07:13
    „Egy ekkora faluban, ha nincs pénz iskola fenntartásra - miért vesznek fel a képviselők tiszteletdíjat ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A turizmust serkentenék a kovácsházzal

Bogyoszló - Az úgynevezett kovácsházat pályázati pénzből alakítaná át a bogyoszlói erdőbirtokossági… Tovább olvasom