Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Új otthon tizenhat idős embernek

Kedden hivatalosan is átadták Magyarkeresztúron az egykori iskolaépületben kialakított idősek átmeneti otthonát.

Tizenhat idős ember számára tudnak helyet és állandó felügyeletet biztosítani Magyarkeresztúron a volt általános iskola épületében kialakított otthonban.

Az intézmény lakói, dolgozói, a környező települések polgármesterei jelenlétében Bertalanné Balázs Kata, a kistérségi társulás szociális központjának vezetője mondott köszöntőt. Turi György, a társulási tanács elnöke avatóbeszéde után átadta a kistérségi társulás ajándékát, egy videolejátszót az otthon lakóinak. Nevükben Németh Istvánné mondott köszönetet.

Magyarkeresztúron 2005 júniusában zárták be az iskolát a gyereklétszám jelentős csökkenése miatt. Az épület azonban nem lett az enyészeté, mivel a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás vállalta, hogy megfelelő átalakítás után idősek átmeneti gondozóházát működtet benne. Eredetileg tavaly januárra tervezték az intézmény megnyitását, de mivel eredménytelenül zárult az épület átalakítására kiírt közbeszerzési eljárás, a várt esemény elmaradt. Az eredménytelenség okaként a rendelkezésre álló források és az ajánlatok közötti nagy eltérést jelölték meg, a társulás nem tudta volna finanszírozni a kivitelezést. Ezért új közbeszerzési eljárást hirdettek, amely eredményesen zárult és 2006 márciusában a többcélú kistérségi társulás akkori vezetői aláírták a szerződést a kivitelezővel 50 millió forint vállalási áron. A szükséges engedélyek beszerzése után az elmúlt hetekben megkezdődött a lakók beköltözése, kedden pedig a hivatalos átadás is megtörtént. A volt iskolaépületben tizenhat idős ember számára tudnak helyet és állandó felügyeletet biztosítani nyolc kétágyas szobában.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél millió forint a civileknek

A kapuvári önkormányzat – nehéz anyagi helyzete ellenére – mintegy másfél millió… Tovább olvasom