Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Új munkahelyeket teremtenek a kórházi beruházások

Kapuvár - Huszonöt-harminc új munkahelyet teremt a város eddigi legnagyobb – egészségügyi – beruházása.

Az érbeteg-rehabilitációs és a járóbeteg-ellátó központ fejlesztéseiben ötszázmilliós gépbeszerzés is szerepel. A városi beruházások további álláshelyeket ígérnek.

Meglepően nagy érdeklődés kísérte a kapuvári kórház angiológiai (érbeteg-) rehabilitációs beruházásának szerdai lakossági fórumát. A projekt megkezdése óta ez már a második ilyen rendezvény volt, a fórum témájára közel száz helybéli volt kíváncsi.

Hámori György polgármester hangsúlyozta, Kapuvár vezetésének terveihez stabil alapot ad a kórházi beruházás. Mint mondta, az egészségügyi turizmus fellendülésére nem csak a város vezetői számítanak – az utóbbi időben megnőtt az érdeklődés a belvárosi, értékesíthető ingatlanok iránt. – Ami a munkahelyek kérdését illeti: a kórházi beruházás 25–30-at teremt az intézményben, ám az egészségügyi turizmus vélhetően ennek többszörösét teremti majd meg a városban.

Molnár Gábor, az építő cég igazgatójának tájékoztatása szerint a tavaly májusban megkezdett kórházi építkezés idén május végére befejeződhet, melyben a meglévő épületek átalakítása mellett egy teljesen új szárnyat is kap a kórház. Ahogy az igazgató elmondta, az úgynevezett C épület emelete kész, a földszint felújítása van hátra. A legrosszabb állapotú B épületben folynak a legnagyobb munkák, itt a belső átalakítás mellett tető- és homlokzatfelújítás is lesz. Az újonnan épülő K szárny szerkezetkész, építése az eredeti ütemben zajlik.

Lakossági fórum: Munkahelyeket teremt(het) a kórházi beruházás rövid és hosszú távon is.
Lakossági fórum: Munkahelyeket teremt(het) a kórházi beruházás rövid és hosszú távon is.

Dr. Benedek Zoltán, a Lumniczer-kórház igazgató főorvosa hozzátette, az érbeteg-rehabilitáció jelenlegi 115 ágyát a beruházás folytán 134-re emelik, ahol a legmodernebb eszközökkel várják a társadalombiztosító által finanszírozott gyógyulni vágyókat. Ennek kapcsán Hámori György kijelentette, a későbbiekben fogadnak fizető, akár külföldi betegeket is.

Benedek főorvos hangsúlyozta, az érbeteg-rehabilitáción jelenleg háromnegyed éves várakozási idő van, ezt csökkentenék a közeljövőben. A kapuvári és környékbeli betegek feltétlen elsőbbséget élveznek a felvétel során.

A lakossági fórumon kérdésre válaszolva is elhangzott, a kórház 25–30 új álláshelye mellé az épülő Sors-Társ kistérségi szociális központ is felvesz majd munkatársakat. A családsegítő intézet jelenlegi tizenkilences létszáma vélhetően ötvenhatra duzzad.

A járóbeteg-központot is fejlesztik: a beruházás külső-belső átalakítást, bővítést és az angiológiai központhoz hasonlóan eszközbeszerzést jelent.

Az itteni szakrendelések száma és időtartama megnő, megoldva a jelenleg hosszú várakozási időket. A kórház és a járóbeteg-központ új műszereire ötszázmillió forintot különítettek el a kettős beruházás több mint 1,5 milliárdjából, ám Benedek főorvos hozzátette, saját erőből is jelentős összeget költenének új orvosi műszerekre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcvannyolc millió szociális központra

Hatvanmillió forint pályázati forrásból és huszonnyolcmilliós önrészből kistérségi szociális ellátó… Tovább olvasom