Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Új malom épül kétmilliárdért

Csaknem kétmilliárd forintos beruházással új malom épül Csornán. A kivitelezés nemsokára elkezdődik, a tervek szerint jövőre már a korszerű üzemben előállított lisztből is süthetnek kenyeret a pékek.
Csornán a múlt heti közmeghallgatáson hangzott el, hogy a huszonegyedik század követelményeinek minden tekintetben megfelelő malom épül a városban, közvetlenül az ipari park mellett.
A beruházás hírét Csordás S. Tibor, a Pannon-Gabona rt. vezérigazgatója megerősítette. Mint fogalmazott, az építkezés nem az első kapavágással kezdődik, hanem a tervezéssel. Tehát már el is kezdődött, hiszen a terveket már engedélyezték.

Csordás S. Tibor elmondta: hamarosan a kivitelezés is megkezdődik, s az elképzelések szerint már az ősszel hozzálátnak a technológiai szereléshez. Ez a munka várhatóan jövőre, az első negyedév végére fejeződik be. Így az sem kizárt, hogy a 2005-ben termelt búza egy részét már az új malomban dolgozzák fel. Az üzem kapacitása napi háromszáz tonna lesz. A beruházás értéke megközelíti a kétmilliárd forintot.
Csordás S. Tibortól megtudtuk: az új üzemben nem lesz magas a dolgozói létszám, körülbelül húszan tevékenykednek majd ezen a munkahelyen. Azonban a korszerű üzemben más kvalitású dolgozókra is szükség lesz, mint a régi malomban. Például előny, hogy a molnárszakmával rendelkező dolgozó számítógépes szakember is, és jól ismeri a legújabb technológiát.

„ Hosszú előkészítés után döntöttünk arról, hogy Csornán valósuljon meg a beruházás. Többek között az egyik fő szempont az volt, hogy gabonatermő körzetben legyen az új üzem, de azt is figyelembe vettük, hogy a jelenlegi malmaink hol működnek."

Mindezek után felvetődik a kérdés, mi lesz a sorsa a mostanság is működő „öreg" malomnak Csornán. Nos, erről a körülmények és a piaci viszonyok alapján határoznak majd a cég vezetői.

A vezérigazgató hangsúlyozta: az új csornai malom Európa legnagyobb malomipari cégcsoportjának stabil tagjaként hosszú távon biztos perspektívát kínál ötven-száz kilométeres körzetben a búzatermelőknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kikötőépítés, ökoturizmus és vonzerőleltár

Az ökoturizmus fejlesztése, „vonzerőleltár” elkészítése és a kikötőprogram megvalósítása… Tovább olvasom