Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Új labor és kombájn 120 millió forintból

Százhúszmillió forintot költ fejlesztésre a következő hónapokban a csornai Csukás-iskola.

Felszerelnek egy korszerű szaktermet és vásárolnak egy kombájnt is.

A megyei szakképzés-szervezési társulás az Új Magyarország Fejlesztési Tervtől 885,9 millió forintot nyert. Központi képzőhelyet fejlesztenek Mosonmagyaróváron, de Csornára is jut pénz korszerűsítésre. A Csukás-iskola 120 millió forintot kap, melyből épületátalakításra és gép-, illetve műszerbeszerzésre futja.

Dr. Kristóf János, az intézmény igazgatója portálunknak elmondta: az építkezésre 40, a vásárlásra 80 milliót fordítanak.

Átalakítják a csornai Csukás-iskolát. Korszerű szaktanterem szolgálja majd a diákok képzését.
Átalakítják a csornai Csukás-iskolát. Korszerű szaktanterem szolgálja majd a diákok képzését.

– Az iskola fűtésének korszerűsítésekor, tíz évvel ezelőtt felszabadult a kazánház és a széntároló. Régóta tervezzük, hogy hasznosítjuk a helyiségeket – tájékoztatott az igazgató. – Itt alakítunk ki egy mezőgazdasági labort, szertárral, mérőteremmel. Ráadásul az épület átalakításával az iskolát a földszinten is folyosó köti össze a tanműhellyel, illetve a tornateremmel. Az épülethez új, akadálymentesített bejáratot is kialakítunk és itt hozunk létre egy közösségi teret. A beruházás a szakmai képzés tárgyi feltételeinek fejlesztését biztosítja.

Dr. Kristóf János elmondta: a szaktanterembe a kor színvonalának megfelelő műszereket, eszközöket szereznek be: például talaj-, víz- és vetőmagvizsgáló eszközöket, földmérési műszereket, meteorológiai állomást, labormikroszkópokat.

A pályázattal jelentős összeget tud az iskola gépbeszerzésre fordítani. A tangazdaság a tervek szerint egy arató-cséplő géppel gazdagodna, adaptereivel együtt.

– A nyolcvanmillió forint jelentős része erre megy el – jegyezte meg. – Ezt a gépet más forrásból nem tudnánk megvásárolni. A tangazdaság mostani kombájnja megérett a cserére.
Ha minden a tervek szerint alakul, az építkezést, átalakítást nyáron elvégzik a szakemberek. A gépeket, műszereket a közbeszerzési eljárás után vásároljuk meg - mondta Dr. Kristóf János igazgató.

A határidőkről szólva dr. Kristóf János hozzátette: ha minden a tervek szerint alakul, az építkezést, átalakítást nyáron elvégzik a szakemberek. A gépeket, műszereket a közbeszerzési eljárás után vásárolják meg. Bíznak benne, hogy az új kombájn már a nyári betakarításkor rendelkezésükre áll. 

Olvasóink írták

  • 1. tettes 2010. január 14. 20:34
    „A fűtést kár volt korszerűsíteni,ha nem működtetik rendesen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táncszínház – pályázatból

Pályázati források felhasználásával az ExperiDance táncegyüttes lép fel január végén a kapuvári… Tovább olvasom