Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Új kapuvári főrendőr

A kapuvári képviselők egyetértettek az új rendőrkapitány, Kiss Zoltán őrnagy kinevezésével.

Dr. Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei főkapitány a testület előtt kijelentette, még ebben az évben elkezdik a kapuvári kapitányság új épületének építését. Erre a célra hetvenmillió forintot különítettek el a költségvetésben. Hozzátette: várhatóan a környék – így Csorna – ügyeleti szolgálatát is az új létesítményből irányítják majd.
Az ülésen elhangzott, hogy az idén megkezdik a rendőrség épületének kivitelezését Kapuváron.

Két pályázó közül választottak

A kapuvári képviselő-testület csütörtöki rendkívüli ülésén megválasztották a tűzoltóság új parancsnokát. A két pályázó Varga István százados és Molnár Sándor százados volt. A képviselők végül utóbbinak szavaztak bizalmat. Így szeptember elejétől a nyugállományba vonuló Vinkovics János helyett Molnár százados irányítja a helyi tűzoltóság munkáját. Varga István százados várhatóan a helyettesi pozíciót tölti be.

Kapuvárról irányítják az ügyeletet

Egyetértett a testület Kiss Zoltán őrnagy kinevezésével a városi rendőrkapitányság vezetőjének. Kiss őrnagy május közepe óta megbízottként látja el a feladatot. Dr. Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei főkapitány a testület előtt kijelentette: még ebben az évben elkezdik a kapuvári kapitányság új épületének építését. Erre a célra hetvenmillió forintot különítettek el a költségvetésben. Hozzátette: várhatóan a környék – így Csorna – ügyeleti szolgálatát is az új létesítményből irányítják majd.

Nem kell a kispálya

A városatyák tárgyaltak egy műfüves kispálya esetleges építéséről is, melyre a Magyar Labdarúgó Szövetség írta ki a pályázatot. Információink szerint a kivitelezésre három és fél millió forint vissza nem térítendő támogatást adna az állam, de a beruházás mintegy tizenegymillió forintba kerülne, így – a város pénzügyi helyzetére való tekintettel – a képviselők nemmel szavaztak a kezdeményezésre.
A plénum támogatta egy alapfokú művészeti iskola létesítését, valamint szavaztak egy iskolaadminisztrációs szoftver beszerzéséről. A Taninform 2005 nevű program közel másfél millió forintba kerül, melyet központi forrásokból finanszíroz az önkormányzat.

Területhasznosításról tárgyalnak

Biró Péter polgármester vezetésével tárgyalások folynak a helyi strandfürdő melletti terület hasznosításáról. A testület elé egy új ajánlat került, melyet zárt ülésen tárgyaltak a képviselők.
A minap megválasztott területfejlesztési menedzserek előterjesztésében a képviselők megtárgyalták az úgynevezett Leader+ programot, amely bizonyos EU-támogatások elnyerését teszi lehetővé, kistérségi fejlesztési programokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cserkésztábor a Rábaközben

Népdalokat tanulnak, éjszakánként kétórás váltásban őrséget adnak a táborozó csornai és farádi… Tovább olvasom