Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Új jogi képviselője lesz a városnak

Dr. Vajda Attila lesz a csornai önkormányzat új jogi képviselője. Erről a város képviselő-testülete döntött keddi ülésén. Arról is határoztak, hogy ki kezelje a külterületi csapadékelvezető árkokat.


Ülésezett kedden Csorna képviselő-testülete. Szó volt a város költségvetéséről, az intézmények működéséről, új jogi képviselőt jelöltek ki és döntöttek a külterületi árokrendszer kezelőjéről is. Elsőként azonban a Városi Művelődési Központ és Könyvtár tevékenységéről kaptak tájékoztatást.

E napirendi pontnál Turi György polgármester köszönetet mondott az intézmény dolgozóinak a település jubileumi rendezvényeiben nyújtott segítségükért. Szó volt az önkormányzat idei, első féléves gazdálkodásáról is. A polgármester elmondta: nehéz helyzetben van Csorna, ezért a közeljövőben kezdeményezi a költségvetési rendelet felülvizsgálatát. Varga Beáta pénzügyi osztályvezető hozzátette: a devizaárfolyamok alakulása kedvezőtlenül befolyásolja a felvett hiteleket. Kötelezettségeiket azonban tudják teljesíteni.

A polgármester elmondta: nehéz helyzetben van Csorna, ezért a közeljövőben kezdeményezi a költségvetési rendelet felülvizsgálatát.
A továbbiakban elfogadták a Margit Kórház önkormányzati biztosának jelentését és döntöttek új jogi képviselőről is. Mint kiderült, a legkedvezőbb ajánlatot dr. Vajda Attila adta, így vele köt szerződést a város. Egy régóta tartó peres ügyben azonban még a régi ügyvédi irodát bízzák meg a képviselettel.

A képviselő-testület arról is határozott, hogy a külterületi árkok üzemeltetésére nem köt szerződést a Kapuvári Vízitársulattal. A vízügyi igazgatóságot bízzák meg a feladat ellátásával. Az intézmények közül napirenden volt még a Szociális és Gyermekjóléti Központ működése, átvilágításának eredménye. Az erről szóló jelentést elfogadta a képviselő-testület. Az ülés további döntéseire, azok hátterére visszatérünk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sakktól a táncig

Az őszi idény kezdetével ismét kezdődnek a Rábaközi Művelődési Központ szakkörei Kapuváron. Tovább olvasom