Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Új igazgató Sopronból

A januártól munkába álló vezető szerint az intézménybe vissza kell vinni a helyi művészeti csoportokat és olyan műsortervet kell készíteni, amely sok nézőt vonz.
Kapuvár képviselő-testülete legutóbbi ülésén, zárt körben nevezte ki a Rábaközi Művelődési Központ új igazgatóját. Jövő év január elsejétől – öt évig – a soproni Fajkusz Attila vezeti az intézményt. A negyvenhárom éves, jelenleg népzenével foglalkozó fiatalember feleségével és három gyermekével az alpokaljai városban él és onnan jár mindennap kapuvári munkahelyére.

– Régóta foglalkozom népzenével, nagyon jó kapcsolatokat ápolok a Kapuvár néptáncegyüttessel és vezetőjével, talán ez is közrejátszott abban, hogy rám esett a testület választása – mondta az új igazgató. Fajkusz Attila hozzátette: a pályázati feltételeknek mindenben megfelelt és rendelkezik már vezetői gyakorlattal is. – Tudomásom szerint a kapuvári városatyák mindenképpen külső embert szerettek volna a művelődési ház élére – mondta. Úgy véli, vezetői munkája során a művelődési központban jól működő, bejáratott programokat megtartja, de szerinte a karcsúsításnak a kultúra is áldozatául fog esni. Sok nézőt vonzó és lehetőleg olcsó programokkal áll a kapuváriak elé és mindenképpen vissza szeretné vinni a civil, művészeti csoportokat a művelődési ház falai közé. – Olyan programokat szeretnék, ahol sok helybéli szerepel, ezáltal is csábítva a városiakat a nézőtérre – avatott be hosszú távú elképzeléseibe az új igazgató. Pályázatának alappillérei a közösségfejlesztés és a tehetséggondozás voltak. Programját összegezve kijelentette: a Rábaközi Művelődési Központ legyen a kapuváriaké. Szervezeti változtatásokat nem tervez az intézményen belül. Bár munkába állásával egy státussal több lesz, Fajkusz Attila szerint ezt a problémát megpróbálja elbocsátás nélkül megoldani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Intézkedést sürgetnek a vízszennyezés miatt

Emelkedik a sobori székhellyel működő Rába Szövetség taglétszáma. Nemes László elnök szerint ez azt jelenti: a települések elfogadják, hogy összefogással lehet eredményt elérni. Szeretnének fejlesztési forrásokhoz jutni és elérni, hogy végre megszűnjön a folyószennyezés. A Rába Szövetség elnöke, Nemes László sobori polgármester beszélt a részletekről a Kisalföldnek. Tovább olvasom