Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Új igazgató a kapuvári iskola élén

A sajátos hagyományok megtartása mellett az intézmények integrációjának erősítésére helyezi a hangsúlyt a Kapuvári Térségi Általános Iskola újonnan megválasztott igazgatója.

Horváth László szerint át kell gondolni a tanulóirányítás városi rendszerét.

– Úgy érzem, van bennem akkora többlet, amit a pedagógusközösség és ezen keresztül a gyermekek fejlődésére tudok fordítani. Az elmúlt öt évben kollégáimmal közösen végzett munka igazolja, hogy lehet és kell is csapatban dolgozni a közös célokért – fogalmazta meg vezetői ars poeticáját Horváth László, a Kapuvári Térségi Általános Iskola (KTI) minap kinevezett igazgatója.

A negyvenöt éves, nős, kétgyermekes pedagógus jelenleg Fertőszentmiklóson él, ám ahogy hangsúlyozta, növekvő kapuvári feladatai a városba való beköltözés mellett szólnak.
A frissen kinevezett KTI-igazgató számára sem a városi, sem a vidéki iskolák nem ismeretlenek. Pályafutását Fertőszentmiklóson kezdte, majd Osli, Vitnyéd és a kapuvári Pátzay-iskola következett. Jelenlegi munkahelyén, a kapuvári Széchenyi-iskolában 1995 óta dolgozik, 2006-tól már vezetőként, majd 2007-től a KTI igazgatóhelyetteseként.

Horváth László: Első feladat az egységesítés.
Horváth László: Első feladat az egységesítés.


– A négy évvel ezelőtti összevonás óta véleményem szerint nem teljes mértékben sikerült a KTI tagintézményeinek egységesítése. Ennek megvalósítását tartom legnagyobb feladatomnak – mondta Horváth László. A KTI központja a Pátzay-iskolában van, így jelenlegi irodáját augusztus elejétől hátrahagyva jobban megismerheti a másik intézmény belső működését is. – Fontosnak tartom a tagintézmények tantestületei közötti összhang erősítését, a közös programok szervezését – mondta.

Hangsúlyozta, az oktatási programok már egységesek, ezt kell megteremteni a tantestületek és az intézmények között is.
– Ebben a munkában segíthet a megválasztásom mögötti 89 százalékos támogatottság is – tette hozzá.

– Kapuváron kardinális kérdés az iskolák közti tanulóirányítás is. Ám a rendszerhez csak a helyi önkormányzattal egyeztetve lehet hozzányúlni. Mindezek mellett szükséges a rendszer átgondolása a létszámok kiegyenlítése miatt – mondta Horváth László. Hangsúlyozta, egységes feltételekkel rendelkező, ám hagyományaikat megtartó tagintézményeket és közös teherviselő tantestületeket szeretne kialakítani a következő években.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lelkészükre emlékeztek

A csorna–kapuvári evangélikus egyházközség első parókus lelkészére emlékeztek vasárnap… Tovább olvasom