Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Új gazdát keresnek a csornai zöldterületeknek

A csornai önkormányzat szerződést bont a település zöldterületeit gondozó vállalkozóval. A vállalkozó bírósághoz fordul a felmondás miatt.
 
A csornai képviselő-testület decemberi ülésén döntött arról, hogy felülvizsgálják a parkgondozó vállalkozóval kötött szerződést. Ezt a megállapodást 2009 decemberében, határozatlan időre írták alá. A vizsgálat megtörtént, és a januári ülésre a szerződés felmondásáról szóló javaslat került a testület elé. Az előterjesztésből az is kiderül, hogy a kórház parkját is szeretnék hozzácsatolni a gondozásra kijelölt területekhez.

A napirendi pontnál szót kért a Hor-Park Bt. képviseletében Horváth János Zoltánné. Hozzászólásában kilátásba helyezte, hogy a szerződés felbontása miatt bírósághoz fordulnak. Kifejtette: a 2009-es megállapodás után alvállalkozójával együtt technikai fejlesztéseket hajtottak végre. Mint mondta, munkájukat kifogások nélkül végezték, a szerződés felmondásának sem szakmai, sem anyagi okai nem lehetnek.

Balogh Csaba (MSZP) úgy reagált, hogy semmi nem zárja ki a Hor-Park Bt.-t a következő pályázatból, tehát akár folytathatják is a munkát. A képviselő hozzátette: decemberben azzal a meggyőződéssel javasolta a szerződés felülvizsgálatát, hogy költségcsökkentést érhet el az önkormányzat. „Úgy látom, hogy a jelenlegi állás szerint ez nem valósul meg, a feltételek nem változnak. Ennek ismeretében hozom meg döntésemet" – jelentette ki. Klauszer Péter (Korona egyesület) arra hívta fel a figyelmet, hogy egy új pályázattal esetleg többe is kerülhet a parkgondozás. Az idei költségvetésből viszont nehéz lesz pluszforrást kiszorítani erre a célra. Kiss Ottó (Fidesz–KDNP) válaszában elmondta: a költségvetésbe tervezett összeggel gazdálkodhatnak. Úgy fogalmazott, ha nő a gondozandó terület, nem biztos, hogy a vállalkozói díj is emelkedik. „A gazdasági életben a dolgok működhetnek másképp is" – jegyezte meg.
A testület végül úgy döntött, hogy szerződést bont a Hor-Park Bt.-vel. Két hónapon keresztül azonban még a cég gondozza a területeket. Egy bizottságot is létrehoztak, melynek feladata lesz, hogy a következő rendes ülésre állítsa össze a zöldterületek új elosztását. A bizottság tagjai: Bella Rudolf (Fidesz–KDNP), Major András (Fidesz–KDNP) és Klauszer Péter (Korona egyesület).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendkívüli képviselői ülés Csornán

A napirenden szerepel a televíziós műsorszolgáltatásra és írott sajtóban történő megjelenésre… Tovább olvasom