Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Új falubusz kilencmillió forintból

Vásárosfalu - Hétmillió forint pályázati pénzből és kétmilliós saját erőből új falubuszt vásárolt a vásárosfalui önkormányzat. A tizenhat utast szállító járműnek egyre nagyobb a kihasználtsága.
Február végén új falubuszt vásárolt a vásárosfalui önkormányzat. A tizenhat utast szállítani képes jármű beszerzési ára 9,2 millió forint volt, melyből hétmilliót pályázati pénzből fedeztek, a többit a helyi önkormányzat fizette ki.

Molnár Sándor polgármester elmondása szerint a régi – közel félmillió kilométert futott – buszt ideiglenesen kivonták a forgalomból, további sorsáról később dönt a helyi képviselő-testület.

Az új busz feladata egyelőre a régivel megegyező, tehát havonta egyszer a nyugdíjasokat szállítja Kapuvár és Csorna körzetébe, hetente egy alkalommal egészségügyi szállításokat végeznek vele, kéthetente az étkeztetésbe segítenek be és naponta hordja az iskolás gyermekeket Beledbe a környező településekről. A polgármester azonban hozzátette, mindezek mellett a sportolók utaztatásában is használják és a kistérség rendezvényeire is vállalnak szállítást.

Balázs Ottó buszvezető: A környező településeken lakó gyermekeket naponta szállítom a beledi iskolába.
Balázs Ottó buszvezető: A környező településeken lakó gyermekeket naponta szállítom a beledi iskolába.

– Azt hangsúlyoznom kell, hogy a Kisalföld Volán egyre több megszüntetett járata miatt a falubusznak mind több munkája akad – mondta Molnár Sándor.

Dénesfai falugondnoki szolgálat is

December végén nyolcmillió forintból a 2003 óta működő dénesfai falugondnoki szolgálat is új buszt kapott. A nyolcmilliós jármű árából 6,6 milliót pályázaton nyertek, a maradék kifizetésére – utófinanszírozott pályázat révén – bankhitelt vettek fel, amit a beérkező pályázati forrásokból fizetnek vissza. A falugondnoki busz feladata hasonló a vásárosfalui járműhöz, az óvodások, sportolók, az idősek és az ebéd szállítása.


Olvasóink írták

 • 7. Goldman 2009. március 15. 18:07
  „Köszönöm a választ.”
 • 6. nemethgabi 2009. március 15. 16:46
  „Nem nem maszeknak van kiadva. Én a Körjegyzőség műszaki előadója vagyok, és nekem van meg ez a végzettségem is. Nem kell mindig arra gondolni, hogy csak törvénytelen pénzhajhászás folyik az Önkormányzatoknál. Vannak jól, magasan képzett kollégákkal működö hivatalok is.”
 • 5. Goldman 2009. március 15. 13:36
  „Magyarán......maszeknak van kiadva”
 • 4. nemethgabi 2009. március 15. 13:00
  „Nemzetközi személyszállító vállakozói”
 • 3. Goldman 2009. március 15. 08:23
  „nemethgabi: ha nem titok...milyen papírja van a szakmai irányítónak?”
 • 2. nemethgabi 2009. március 14. 12:41
  „Kedves Goldman
  Az Önkormányzat tisztában van a személyszállítás feltételeivel, és mivel körjegyzőség tagja, és a körjegyzőségben már egy iskolabusz végez más célú személyszállítást is, mivel rendelkezik a Közlekedés Felügyelet engedélyével. Igaz ezen engedély megszerzése nagyon sok feltételhez kötött. Mivel a vásárosfalui busz ugyanazon irányítási feltételekkel szintén meg kapja az engedélyt, ezért ennek kiváltása után már végezheti a személyszállítási szolgáltatást díj ellenében. Hidd el abban a körjegyzőségben ahol ezek a buszok dolgoznak maximálisan ki vannak használva, és nem a felesleges utazgatások miatt. Az állami normatíva a gyermekszállításra, és a falugondnoki teendők ellátására nagyon szegényes, ezért szükséges minden lehetőség megragadása a célszerű, és gazdaságos kihasználáshoz.”
 • 1. Goldman 2009. március 13. 08:27
  „Csak óvatosan a "vállalnak szállítással ".
  " Az önkormányzatok tulajdonában lévő iskolabuszokkal más utaszállítás nem végezhető, mert az már közlekedési szolgáltatásnak minősül, közlekedési szolgáltatásra az önkormányzatok nincsenek felkészülve, a rendelkezésre álló buszokat többnyire nem tudják kihasználni. "
  Ahhoz, hogy a falubusz más személyeket is szállíthasson az már engedélyköteles. Lehet menni a Közlekedés Felügyelethez engedélyt kérni erre, de ezt így ilyen formában nem kaphatják meg.
  Vagyis ebből a tevékenységi formából bevétele nem származhat...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrkézen: betörtek egy lakott és egy lakatlan házba

Bágyogszovát - Váratlan és hívatlan látogatója érkezett a napokban egy bágyogszováti férfinak. Tovább olvasom