Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Új esély átképzéssel

Miután a megyei munkaügyi központ több mint 100 millió forintos támogatást nyert három pályázaton, a pénzt Kapuvár térségében használja fel a gyárbezárások során munkanélkülivé vált emberek átképzésére, elhelyezésére.
– E foglalkoztatási programok elősegítik, hogy a Kapuvár térségében munka nélkül élők mind nagyobb számban munkához jussanak – mondta Rimányiné Somogyi Szilvia, a megyei munkaügyi központ vezetője. Megtudtuk: a program megvalósításában elsősorban a 45 évnél idősebb korúakra, a tartósan munka nélkül lévőkre – a 12 hónapon túl regisztráltakra –, a csak 8 általánost végzettekre, illetve a roma munkanélküliekre összpontosítottak. Úgy, hogy a munkaerőpiacon keresett szakmákban segítik a képesítés megszerzését, s ehhez társítanak olyan szolgáltatásokat, melyekkel az elhelyezkedési esélyek javulnak.

– Nemcsak új, hanem jó esélyt is kaphatnak azok a munkaerőpiacról kiszorult emberek – tette hozzá Rimányiné Somogyi Szilvia –, akik vállalkoznak arra, hogy elsajátítják az ács- vagy a kőművesszakma alapjait. Ismét nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt az építőipar, ezért erőteljes igény mutatkozik az említett szakmák ismerőire.

Az ács-, illetve a kőművesképzésre Kapuváron, a Szent István út 2. szám alatti munkaügyi kirendeltségen lehet jelentkezni, vagy a 242-688-as telefonszámon érdeklődni. Ezeken kívül betanított varrónő, személy- és vagyonőrképzést kezd a munkaügyi központ. Összesen több mint félszáz regisztrált munkanélküli sajátíthat el új, az elhelyezkedési esélyeit növelő mesterséget pályázati pénzből. A képzést követően a támogatott, majd támogatás nélküli továbbfoglalkoztatás megvalósítása a cél.

Jó hír azoknak, akik a Kapuvári Hús Rt.-ben dolgoznak, hogy a megyei munkaügyi központ sikeresen pályázott munkahely-megőrzési támogatás elnyerésére is. A társaság hatékonyabb működését segíti elő a 22 millió forintot meghaladó, célzott támogatás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könnyes találkozások

Grófi vendégei voltak a napokban Dénesfának. A Cziráky család ma élő legidősebb tagja, gróf Cziráky… Tovább olvasom