Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Új épületbe költöztek a családsegítők

Közel ötmillió forintos felújítás után új épületbe költözött a beledi családsegítő szolgálat.
Közel ötmillió forintos felújítás után új épületbe költözött a beledi családsegítő szolgálat. A környék polgármesterei a kapuvári kistérség kihelyezett ülésén ismerkedhettek a szolgálat új központjával.

A kapuvári kistérség vezetői, hagyományteremtő szándékkal, kihelyezett ülést tartottak a Dél-Rábaközben. A beledi tanácskozás első programjaként a helyi családsegítő szolgálat új központját tekinthették meg a kistérség polgármesterei.

A szolgálat szakmai vezetője, Odoricsné Buthi Krisztina elmondta: az eredendően pártházként funkcionáló épületet közel ötmillió forintból újították fel. A pénz jó részét – három és fél milliót – a kistérség költségvetéséből fedezték, egymilliót adott a helyi önkormányzat és közel ugyanennyit pályázati forrásból teremtettek elő. További pályázatokból egy információs pontot is kialakítottak az önkormányzati tulajdonú épületben. Odoricsné hozzátette: következő feladatuk a házigondozói szolgálat beindítása, mely ez idáig csak Beledben működött, jelenleg Edvét, Vásárosfalut és Rábakecölt csatlakoztatják.

A kistérség kihelyezett ülésén döntöttek több pályázat beadásáról is. Többek közt egy bűnmegelőzési és turisztikai projekt indítását határozták el a polgármesterek. Több település vezetői döntöttek egy jövőbeni szúnyogirtás anyagi fedezetének igényléséről. Kapuvár, Himod és Hövej polgármesterei óvodafenntartó társulás alakítását határozták el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kampányhibák megbosszulták magukat

"Elvi kérdésként kezeltem, hogy egy vereség után a frakciót
mindenképpen új embernek kell irányítania. Ha nyertünk volna, akkor is úgy gondoltam volna, hogy egy kormánypárti frakció más karakterű vezetőt igényel. Vagyis semmiképpen nem maradtam volna a posztomon. Ezt a személyes elhatározásomat már tavaly ősszel közöltem is a Fidesz elnökével." Tovább olvasom