Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Új csoport a családi napköziben

A napokban adták át a beledi Egyesített Szociális Központ új szárnyát. A pályázatból megvalósult fejlesztés nyomán új szolgáltatások és munkahelyek lesznek.
Az Egyesített Szociális Központ új épületszárnya és az udvari játszótér a városháza és a szociális központ közös pályázatából, 27,1 millió forintból valósult meg, melyből a támogatás 24,4 millió volt.

A projektzárón Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő hangsúlyozta, égető szükség van a beledihez hasonló fejlesztésekre. Odoricsné Buthi Krisztina intézményvezető tájékoztatása szerint Beledben 2003 óta létezik a szociális központ, először mint családsegítő és gyermekjóléti intézmény, majd 2007-től a családi napközivel, 2009-től pedig a jelzőrendszeres házi segítségnyújtással egészült ki tevékenységük. A jelenlegi felújítást is az igények ugrásszerű növekedése tette szükségessé.

A családi napközi újabb csoporttal bővül, ahová természetesen újabb munkatársat is felvesznek.
A családi napközi újabb csoporttal bővül, ahová természetesen újabb munkatársat is felvesznek.


A beruházás során nemcsak bővítették az intézményt (családi napközi, anonim ügyfélfogadó, tárgyaló, irodák), de a belső megújításon túl az udvar rendbetétele is megkezdődött. Tompáné Balogh Mária polgármester hozzátette: a belediek számára is nyitva álló játszótéren kívül a következőkben az udvar környezetére is figyelmet fordítanak.

Odoricsné Buthi Krisztina elmondta, a felújítást követően további szolgáltatásokat is indítanak az intézményben. A családi napközi újabb csoporttal bővül, ahová természetesen újabb munkatársat is felvesznek. A szülősegítő foglalkozások mellett információs pontot is kialakítanak. Feladata a helyi és társult települések fiatalságának szervezése, informálása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgárőr-beszámoló Csornán

Közgyűlést tartott a hétvégén a Rábaköz Polgárőr Egyesület. Németh Sándor elnök köszöntötte a… Tovább olvasom