Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Új buszmegállók és játszótér készül

Közel huszonkétmillió forintos pályázati forrásból mindkét főútvonali buszmegállóját felújítja Farád. A pénzből új játszótérre és parkosításra is kerül.

Néhány napja dolgoznak Farád központjában. Szinte teljesen átalakul pályázatból a faluközpont.

– Mintegy 21,7 millió forintos támogatást nyertünk egy olyan pályázaton, amit először négy éve adtunk be – mondta Szalai Zoltán helyi polgármester. Hozzátette, a helyi fejlesztés forgalmi adóját állja a farádi költségvetés. A pályázatból a 85-ös főút áthaladó szakaszán álló mindkét buszvárót felújítják oly módon, hogy a váróhelyiség mellé három fedett kerékpártárolót építenek a menetirány mindkét oldalára. Ezek mellett a megálló környékét is szépítik. A Csorna felé vezető oldalon a megálló mellé egy négyállásos parkolót is építtet az önkormányzat. A polgármester szerint azonban nem csak ezt a munkát finanszírozzák a pénzből: 4,2 millióból új játszóteret kap a Zalka Máté utca, 1,5 millióból pedig parkosítanak a településen.

Ahogy Szalai Zoltán elmondta, a buszvárók augusztus végéig készülnek el, a játszótér felújítását a napokban kezdik és szintén nyár végére befejezik. A játszótéren 7–8 játszóeszközt újítanak fel. Farádon a közterületeken két, az intézményekben szintén két játszótér várja a helyi gyermekeket.

Új buszvárók – Augusztus végén adják át az utazóközönségnek.
Új buszvárók – Augusztus végén adják át az utazóközönségnek.

Olvasóink írták

  • 1. dpista 2011. április 19. 11:20
    „A vasúti megállóhelyen nem lesz semmi fejlesztés? December 11.-től plusz 8 pár vonattal több fog megállni -előreláthatólag- és 2013-tól nem biztos, hogy ennyi busz lesz már mint ami most van, ha a forradalmi pártunk és kormányunk végigveri a csökkentést a Kisalföld Volánon is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tartozásért szavazatok?

Az ügyészségen folytatódik az MSZP csornai szervezetének és önkormányzati képviselőjének vitája. Tovább olvasom