Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Új burkolat százmillióért

Biztonságosabb lesz a közlekedés Farádon, a 85-ös főút falun átvezető szakaszán. A munkálatokat várhatóan október közepére fejezik be.
illusztráció
Útépítő munkások dolgoznak Farádon, a 85-ösön. A forgalmi sávok között szigeteket alakítanak ki és cserélik az aszfaltréteget is. Tompa Mihály, a megyei közútkezelő munkatársa, a szakasz műszaki ellenőre adott tájékoztatást a munkálatokról.

Tervszerű lassítások
– A falu két végén, Csorna és Kapuvár felől csillapítókapuzatokat építünk a főúton, melyek a forgalmat lassítják – mondta Tompa Mihály.

– A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az egyik forgalmi sávot elhúzzuk és a két sáv között szigetet alakítunk ki. Ugyan ilyen sávelhúzás lesz a község területén, az evangélikus templom magasságában. Ez a gyalogosok átkelését teszi biztonságosabbá.

Felújítják a közvilágítást
A szakembertől megtudtuk, hogy emellett a 85-ös főút Fará don átvezető szakaszán burkolat megerősítést is végeznek. A csillapítókapuk elkészülte után a közvilágítást is felújítják és kiegészítik a szakaszon.

– Új kötő- és kopóréteget kap a pálya. Erre azért volt szükség, mert sok helyen jellemző volt már a nyomvályús kigyűrődés. Ezeket lemartuk, az összetöredezett szerkezetet kiszedtük és új teljes pályaszerkezetet kap a 85-ös. Ezután egy egységes aszfaltszőnyeggel borítjuk az úttestet. A falu központjában pedig, a jobaházi bekötőút csomópontjánál, merőleges ráfordítással oldjuk meg a kanyarodást. Ez szintén a közlekedés biztonságát segíti elő.

Néhány nap múlva végeznek a munkákkal
Tompa Mihály tájékoztatása szerint a kivitelező cég ígérete alapján október közepére végeznek a felújítással. A munkálatok költsége százmillió forintos nagyságrendű.
Érdeklődésünkre, hogy várhatók-e újabb, főút melletti települések útrekonstrukciói, azt a választ kaptuk a műszaki ellenőrtől, hogy tudomása szerint tervek vannak, ám a települések sorrendjéről a végső döntés még nem született meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korszerűsítették a fogászatot

A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben közel húszéves berendezéseket cserélték le… Tovább olvasom