Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Új bejárata is lesz a városházának Csornán

A csornai városháza szigetelését végzik jelenleg a kivitelező cég szakemberei. Készül az új bejáró is, a nyílászárókat már kicserélték az utcafronton.

A csornai önkormányzat a regionális fejlesztési tanács pályázatán nyert 48,6 millió forintot a városháza rekonstrukciójához. Az összeget hatvanötmillió forintra egészíti ki a város, biztosítva az önerőt.

Várhatóan októberben adják át a felújított épületet. A beruházás során az energiafelhasználást ésszerűsítve kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtési rendszert. Szigetelik és festik a homlokzatot és árnyékolókat építenek be. Készül már az új bejárat is, előtetővel, a földszint feletti lapos tetős részen alacsony hajlású magastetőt építenek. Az épület fűtési rendszerének energiatakarékos korszerűsítésekor a radiátorokra termosztatikus érzékelőfejek, fűtésköltség-megosztók, valamint -szabályozók kerülnek. 

Jelenleg a külső szigetelést végzik és az új bejáratot alakítják ki az épületen.
Jelenleg a külső szigetelést végzik és az új bejáratot alakítják ki az épületen.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. huszárkapitány 2010. szeptember 14. 16:44
  „geu te meg ....ha én MSZP közeli vagyok .A termálkutat a tényleg MSZP_s Pap Józsi szúrta el aki az elkerülő út ellen szavazott a szintén MSZP-s Molnár Csabikával.A kórház nem szűnt meg csak vegetál és az sem a Turi György hibája.Engem Vasvár nem hoz lázba Nálunk Pap Józsival nem jött be az egy fenékkel két lovat.Gyopinak sem menne igaz ő átalakítaná a kórházat kihasználva a nemlétező termálkút vizét.Mert az mint mondottad nem a városé..Inkább az elkerülő útért lobbizna .Ha hiszed ha nem meg volt Csornán az ASZ vizsgálat .TURINAK DICSÉRET:Nézd a csornai csatornát.Ha miénk lesz a kút azt Turi György és fia rendezi el./lakossági fórum/.Most lesz valamikor a bírósági tárgyalás.Ha meg Gyopika nem áll szóba T.Gy-vel akkor hívjuk vissza hisz és válasszunk mást.Nehogy már a nyúl vigye a puskát,mi lett volna nélkülünk”
 • 23. qeu 2010. szeptember 11. 16:16
  „20.
  Lehete a kapcsolatokkal igazad lenne/van, de TGY-nek sehol nincs kapcsolata még annyi sem, mint elődjeinek volt, sőt már senki nem áll vele szóba aki kormánypárti és bármilyen fellette álló szinten van. Se a jobb, sem a bal nem szereti!!!
  Úgy gondolod így lehet eredményt elérni?
  Tudod TGY-nek 3 fő igérete volt: Termál, Kórház, Elekerülő. Ezek közül első nem lett, második megszűnt, harmadik pedig ugyan úgy van a slamasztikában ahogy korábban. Tehát semmi nem sikerült ezekből, sőt a termált Ő és az Ov asszony - inkább Ő - tette tönkre, de személyi felelőst nem merik elővenni. Vajon miért??????

  Huszárkapitány!
  Te MSZP közelei vagy, ezzel nincs semmi baj.
  A problémám az, hogy rossz példát és keveset hoztál.
  Mondok ellenpédát arra, hogy országgyűlési képviselő és polgármester lehet egy személy, aki mindenhol sikeres.
  Ilyen pl. Vasvár, ahol most, hogy államtitkár lett a polgi, mondott le a polgármesteri posztról, de zseniálisan tette munkáját mindkét helyen évekig.
  Mondok rossz példát is. Ilyen Sopron, sem a korábbi MSZP, sem a mostani FIDESZ városvezetés nem akarja belátni, hogy vastagon el van adósodva a város és sokszor fejetletnül rossznál rosszabb döntéseket hoztak, hoznak csakazért is alapon. Ezektől, mind Győr, mind Debrecen nagyon-nagyon messzi van.”
 • 22. Jerry 2010. szeptember 10. 18:36
  „Vegyünk példaként néhány politikust.
  Ne is menjünk messzire, álljunk meg Győrnél.
  Ki is Borkai Zsolt?Győr Megyei Jogú Város polgármestere, a Győr-Moson-Sopron megyei hármas választókerület fideszes országgyűlési képviselője.Posztja megőrzése érdekében a fidesz még alkotmányt is módosított.Ezzel kizárta, hogy az államigazgatásban dolgozó,onnan nyugdíjba vonult,esetleg indoklás nélkül elbocsátott dolgozók indulhassanak a választáson a fideszesek riválisaként.
  Most nézzük meg a várost, Győrt. Remélem nem kell részletezni, hogy jelenlegi fejlettségét a korábbi mszp-s képviselő alatt érte el,és nem az utóbbi négy évben a tornász vezetésével.
  Menjünk picit távolabbra.
  Vizsgáljuk meg Kósa Lajost!Ugyancsak megnézhetjük Debrecen városát.A vezetése alatt a városban botrányok, vissza élésék vannak, közlekedési káosz, munkanélküliség stb.
  A teljesség igény nélkül ..További jó példa Csorna,ahol a gya megjelenése óta a város botrányoktól, elégedetlenségtől hangos.
  Én úgy gondolom, hogy a most felsorolt úriemberek élő példák arra, hogy lehet ezt a két feladatot párhuzamosan, pártkatonaként hozzáértés nélkül két fizetésért "jól" végezni.”
 • 21. huszárkapitány 2010. szeptember 08. 14:12
  „Köszönöm zsebpiszok,de hiába mondjuk .Tudod Gombócartúr eltévedt ,azt hiszi hogy valami szekta tagja és agitálnia kell bennünket.Orbán Viktor megígérte hogy megszünteti a politikusok körében az álláshalmozást.Mindeni tudja miért fontos a polgármesteri szék mert négy év múlva nem lesz más,csökkentik a parlament létszámát.De kanyar ám a" kónyi bika".Nekem egy fideszes politikus legyen feddhetetlen ,különben minden maradhatott volna a régibe,legalább azok már összelopkodták magukat.Remélem mindenki meghallgatta a felvételt.Újra csak azt mondom lehet a szerecsent mosdatni attól még fekete marad.Habár ma már semmi nem lehetetlen.Gombócartúr én abba hagytam,te még a pénzért pedálozol?mert gondolom ezért neked fizetnek.”
 • 20. zsebpiszok 2010. szeptember 08. 11:32
  „Üdv mindenkinek!

  Látom érdekes a téma,lenne pár infóm amit megosztanék!

  gombócartúr-nak
  Sok a fél info a te írásodban is!Először is sok csornai embernek van balatoni nyaralója,nem kell hozzá helyi vezetőnek lenni!A Turi családnak régen is volt nyaralója a Balaton partján,amit eladtak,ezt megbánva kezdtek építeni egy újat és ehhez semmi köze sincs a politikának és a beosztásának!

  Gyopáros úr a papírjai alapján alkalmas lenne polgármesternek,ha fő állásban tudná végezni(mert ez egész embert kíván)!A felsorolt példák jók és igazak,de egy pici gond van,ők befolyásos régóta elismert polizikusok,nem pedig pályakezdők!Vannak kiépített kapcsolat rendszerük,Gyopi még ezt építi és csak báb Áder kezében!

  Egy helyi példával is szolgálhatok.Papp József úr több cikluson keresztül volt Csorna első embere és képviselője!Mire mentünk vele?Semmire,mert nem voltak kapcsolatai és nem volt befolyásos a pártjában!Ez sajna Gyopira is igaz!Ha segíteni akar Csornának megteheti,mint képviselő!”
 • 19. gombócartúr 2010. szeptember 08. 09:52
  „Kedves Huszárkapitány!

  Jól figyelj, súgok neked valami fontosat, de tényleg nagyon figyelj, mert ez igazán lényeges: az a baj az érveiddel, hogy ezeket csak ÍGY HALLOTTAD, de nem így volt! Ha racionálisan, ép ésszel gondolkozol, akkor szerinted egy közszereplő van annyira hülye, hogy nyilvánosan vállalja, hogy megsértődik egyesekre, mert nem őt képzelik el polgármesternek??? És ezért feloszlatja a Fidesz-csoportot??? Nem kell ám mindent elhinni, amit beszélnek!

  Miért ne lehetne egy fenékkel két lovat megülni? Pont az lenne a lényeg, hogy az önkormányzatokat érintő törvényeket olyanok hozzák, akik értenek hozzá. És pont az fog 200%on teljesíteni akinek szívügye a dolog! Már megint elhitted, amit hallottál!

  De tudok erre még egy jó példát mondani: azt is beszélik, hogy Gyopáros álláshalmozó törtető fajankó. Szerinted Turi miért csinálja? Nézd csak meg a helyi lapokban a fényképeit milyen szép aranyórában villog! Azt hiszed ő kevesebbet tesz zsebre? Kérdezd meg tőle, hogyhogy épp ebben a ciklusban, így élete végére sikerült neki szép balatoni nyaralót építeni?”
 • 18. Goldman 2010. szeptember 07. 17:34
  „Maradva a cikk címénél:
  amint elnézem ezt az ominózus vasszörnyeteget amit csinálnak, megint lesz ennek e felújított városházának egy hatalmas csúfsága. Eddig cirkuszi sátornak csúfolták. Most mi lesz a neve?
  Kíváncsi vagyok mi sül ki belőle. Hogy a mérete az épülethet viszonyítva nem arányos az már most jól látszódik. Ki volt ez az eszement tervező?”
 • 17. hekus 2010. szeptember 07. 17:18
  „Kedves Huszárkapitány!

  Csak, hogy érezd, hogy nem feltétlen igaz amit mondasz...

  Vegyünk példaként néhány politikust.

  Ne is menjünk messzire, álljunk meg Győrnél.
  Ki is Borkai Zsolt?
  Győr Megyei Jogú Város polgármestere, a Győr-Moson-Sopron megyei hármas választókerület fideszes országgyűlési képviselője.

  Most nézzük meg a várost, Győrt. Remélem nem kell részletezni.

  Menjünk picit távolabbra.
  Vizsgáljuk meg Kósa Lajost!
  Ugyancsak megnézhetjük Debrecen városát.

  A teljesség igény nélkül vessünk pár pillantást Tökölre, ahol Hoffman Pál országgyűlési képviselő a polgármester.

  Én úgy gondolom, hogy a most felsorolt úriemberek élő példák arra, hogy lehet ezt a két feladatot párhuzamosan, jól végezni.”
 • 16. nagytibi 2010. szeptember 07. 16:27
  „Ez érdekes téme.

  Én is kivi vagyok h mik azok a kézzelfogható vélemények ellene..
  Mert az, hogy gyüttment az hülyeség, az h országgyűlési képviselő ne legyen polgármester is az is hülyeség, hiszen sok helyen jol müködik nem csak jol hanem tökéletesen hisz több pénzt juttat haza városához kapcsolatai által.

  énis kiváncsian várok érveket ellene, hiszen eddig még nem hallottam normálisat.”
 • 15. huszárkapitány 2010. szeptember 07. 16:25
  „Talán azért hekus mert egy fenékkel két lovat nem lehet megülni,bármily páratlan a te Gyopárosod.A párt feloszlatásról mivel nem voltam tag nem tudok konkrétumot,illetve csak hallottam.Az volt csak a gond hogy voltak olyanok akik nem őt akarták polgármesternek.Úgy hittem szabad...Gyopi azt ígérte hogy 11o-on fogja kihasználni saját adottságait,teherbírását képviselő választása esetén/az ő szavai/sőt azóta már 1oo%-on fog teljesíteni mint polgármester is ahogy elvárják az őt megválasztók..Hát ez egy 21o%-os ember..és elgondolkodtam vagy félvállról veszi a feladatokat/mert a többieknek/polgármesterek,országgyűlési képviselők/ sokszor nem elég napi 8 óra.Vagy Palira vesz bennünket ..inkább az utóbbi”
 • 14. hekus 2010. szeptember 07. 16:05
  „Kedves Huszárkapitány!

  Még mindig nem tudtál értelmes, kézzelfogható érvet mondani azért, hogy miért nem támogatod Gyopárost..
  Ahogy mondtam is, ezek csak szavak, olyan szavak amikkel dobálózni lehet, de hinni nekik nem. Magyarázd el nekem miért nem lenne jó megválasztani Gyopit polgármesternek?
  Egyetlen egy elfogatható, reális érvet kérek csak!
  Ha tudsz mondani akkor mond, ha nem akkor pedig maradj szépen csendben...

  Feloszlatásról pedig csak annyit, hogy Te sem szívesen dolgoznál együtt olyan emberekkel akik téged túrnak. Sőt nem is az, hogy nem szívesen dolgoznál velük, hanem nem is tudnál. Mert hátráltatnak a folyamatos furkálódásukkal.
  Legjobb döntés volt feloszlatni. Más helyen is bejött már ez az országban, itt is befog jönni...

  A botrányról pedig annyit, hogy ezek az emberek nem Fidesz tagok, gyakorlatilag nincs közük a párthoz.
  Egy beszélgetés alatt én is mondhatom, hogy a Huszárkapitány majd szól a befolyásos ismerősének, hogy sürgessen valami folyamatot ami nekem jó lesz majd....
  Ezek is szavak, szavak melyet a média felfújt..
  Gyopáros mint ahogy nyilatkozta, nem folytatott ilyen dolgokról tárgyalásokat az érintett személyekkel.”
 • 13. huszárkapitány 2010. szeptember 07. 16:04
  „Gombócartúr soha nem voltam tagja semmi félen pártnak így a Fidesznek sem.Ere büszke vagyok!Csak mint választó szavaztam rá,mert a Fidesz jelölte.Megkapta amit akart ott van a parlamentbe,de még polgármester is ne akarjon lenni.Van egy nyílt levél Csornán próbáld megszerezni.Ha tudnám ki vagy elküldeném.”
 • 12. kackac 2010. szeptember 07. 12:28
  „Kellene egy kijárat is :)
  kackac”
 • 11. gombócartúr 2010. szeptember 07. 10:44
  „Bocsika Huszárkapitány, szóval Te is segítetted, aztán másokhoz hasonlóan azon igyekeztél, hogy eltávolítsd onnan! Még szerencse, hogy téged is hozzásegített ahhoz, hogy beléphess a helyi fideszbe! És Te miért viselkedtél így? Nem azért mert felülről azt mondták? Én is kitettelek volna a csapatomból, ha nem haragszol meg! Kicsit mintha kilógna a lóláb... Na de miért is alkalmatlan?”
 • 10. gombócartúr 2010. szeptember 07. 10:29
  „Kíváncsi lennék, ha Csornáról kitelepítenék azokat, akik nem Csornán születtek, akkor az igazi csornaiak hányan maradnának? Szerintem 2-3000-en. Egy jó méretes falu! Úgy látom ezzel a gyüttmenteskedéssel igen csak a sajátjaid ellen beszélsz. Elég gyenge érv ez! Egyébként is nem értem, mit képzel ez a sok 7-8 000 ember, hogy gondolja, hogy itt merészel lakni??? Főleg a mai világban, mikor még a WC is mobil!! Ez legyen a legnagyobb hibája és én simán rá szavazok!”
 • 9. egycsornai 2010. szeptember 07. 07:42
  „Nem a külsővel van a gond a városházán...hanem,hogy egy falusi hivatalban 8- 16 óráig vannak nyitva minden hétköznap itt 8-12.egy héten egy nap van 8-16ig. Ügyet akartam intézni betelefonáltam mikor van ügyfélfogadás elmondták természetesen nem úgy volt nyitva mert azt sem tudja melyik nap hogy dolgozik már 3-szor voltunk sikertelenül.Kérdem Én minek ide hivatal.Vagy ezek azt hiszik azért van a szabadságom szóval nem kívül hanem belül kellene rendbe tenni a dolgokat.Mi lenne ha Mi is így végeznénk a munkánk.”
 • 8. huszárkapitány 2010. szeptember 06. 21:21
  „És akkor mi van Hekus nekünk akkor sem kell!Ezeket mind tudtam én is olvastam a honlapját.Különben nem szavaztam volna rá.akkor is azt mondom nekünk nem kell és .Még mindig fogalom zavarral küzdesz.Mit fizetnek neked ezért?Inkább arról írj mi van a fidesz listával?Ez a nagy tudású ,inteligens úriember feloszlatta a saját szervezetét.Mitől is rátermett?A TV tele van a kónyi üggyel.Azt mondják Gyopáros megígérte... Vagy van még egy ilyen inteligens úriember Gyopáros néven,ráadásul Alpár,,,kötve hiszem.Én végleg kilépek innen.Te meg fényezd , majd leírtam hogy mit ...”
 • 7. xen 2010. szeptember 06. 21:14
  „Kónyban mi újság?”
 • 6. hekus 2010. szeptember 06. 20:23
  „Kedves Huszárkapitány!

  Felsőfokú tanulmányait a Berzsenyi Dániel Főiskolán végezte, ahol 2000-ben történelem tanári és Európa Tanulmányok szakon diplomázott. 2000-2001-ben a Wokingham-Bracknell College nyelvtanulója volt az Egyesült Királyságban. 2003-ban angol nyelvből felsőfokú C típusú nyelvvizsgát tett. 2005-ben felsőfokú EU-projektmenedzser képesítést szerzett a Nyugat-magyarországi Egyetemen. 2003 óta tagja a Mensa HungarIQa egyesületnek. (gyoparosalpar.hu)

  Előre elnézést kérek, ha heves véleménynyilvánításom közepette megsértek valakit!

  Kérdem én, ha nem lenne elég rátermett akkor ott lenne ahol most van?
  Megdolgozott azért, hogy most országgyűlési képviselő, és megdolgozott azért is, hogy polgármester legyen. Sőt, meg is lehet hozzá az esze, ha már ennyi mindent letett az asztalra. Amit idéztem az még nem mind, tessék továbbolvasni a honlapjáról.
  Úgy gondolom, hogy itt az ideje egy magas intelligenciával megáldott embert megbízni azzal, hogy próbálja meg kivinni Csornát a szarból, amiben áll már sok sok éve.

  Szerintem amiket Te mondasz azok csak szavak, amikkel dobálózni lehet, mást nem. Ez amiket én mondtam ezek kész tények.
  Hát végre vetkőzzük le az egyszerűség köntösét és higgyünk a tényeknek!
  Ezeket az óvódás gyütt-menteket pedig hagyjuk már abba, kicsiny értelmi szinttel rendelkezik az aki ilyen alapján dönt, még kisebbel aki hangoztatja is!

  Térjetek már eszetekhez, ez a bugyuta gondolkodásmód miatt tart Csorna ott ahol tart.”
 • 5. körkép 2010. szeptember 06. 20:17
  „Hekus ! Úgy mégis kire gondolsz? a politikusokra akiket a választók majd kisöpörnek ha rosszul végzik a dolgukat?
  Vagy az állandóan ˇ"kérődző "- visítozni szerető jegyzőre? vagy a dr-t csak messziröl ugató Törpillára? Vagy a bögyös-dögös ov-re?
  A kinevezés könnyen megy, de vajon eredménye lesz?”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyedülálló együttműködési szerződés Kapuváron

Az Európai Unió által is támogatott, hazánkban egyedülálló együttműködési szerződést írnak alá… Tovább olvasom