Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 27°C Még több cikk.

Új autó Zsebeházán

A másfél száz lelkes Zsebeházán – ahol a lakosság nagy része idős, egyedülálló – két éve hozták létre a falugondnoki szolgálatot.
Akkoriban azért tudták ezt megtenni, mert az önkormányzat saját forrásból vásárolt egy használt gépkocsit. Közben pedig pályáztak, és tavaly a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácstól ötmillió forintot nyertek. Ehhez az összeghez 2,2 milliós önrészt rendeltek és koros járművüket új Renault Traficra cserélték. Miként a régi, úgy az új gépkocsi és a falugondnok is folyamatosan szolgálatban lesz, hiszen a beteg- és ebédszállítástól kezdve a gyógyszerbeszerzésen át a bevásárlásig sokféle feladatot meg kell oldani az öregedő kisfaluban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakmák szűnnek meg

A kapuvári húsgyár néhány évvel ezelőtti megroppanása után napjainkra felállni látszik. Az illetékesek nyilatkozatai szerint tavasztól beindulna a késztermékgyártás, ami harminc új munkatárs felvételét jelentheti a több mint nyolcvanéves üzemben. Bedecs Pál üzemvezető azonban meglepő kijelentést tett az év végi munkásgyűlés előtt, miszerint nem volt jelentkező a hentesszakmára az esztendő során. Tovább olvasom